Deel je zorgen over WSW en Wajong

Met dank overgenomen van M.I. (Mariëtte) Hamer i, gepubliceerd op dinsdag 17 mei 2011.
Deel je zorgen over WSW en Wajong
Bron: Blog Frans Timmermans

De PvdA heeft PvdA een meldpunt ingesteld vanwege de voorgenomen bezuinigingen op de Wajong en de Wet Sociale Werkvoorziening (WSW). Iedereen die te maken krijgt met de kwalijke gevolgen van deze dwaze kaalslag kan een e-mail sturen naar PvdA_meldpunt@tweedekamer.nl. De PvdA wil graag een zo volledig mogelijk beeld van wat er leeft onder jonggehandicapten en op de werkvloer van sociale werkplaatsen.

Eerder schreef ik hier al dat de PvdA zich grote zorgen maakt of met de afspraken in het zogeheten bestuursakkoord de WSW overeind kan blijven. Het concept-akkoord bevat afspraken die keihard uitpakken voor de meest kwetsbaren op de arbeidsmarkt. Het Centraal Planbureau heeft het kabinet al gewaarschuwd, dat wanneer de Sociale Werkvoorziening (SW) wordt afgesloten voor een groot deel van deze groep, deze mensen niet op eigen kracht hun weg kunnen vinden op de arbeidsmarkt. Helaas is daar niets mee gedaan.

Lees hier het PvdA-plan voor mensen met een arbeidshandicap. Dat plan is erop gericht kwetsbare groepen volwaardig mee te laten doen.

Want natuurlijk vind ik dat iedereen die kan werken ook moet werken. Voor mensen met een arbeidshandicap zullen er dan ook banen moeten komen. Ons plan voorziet daarin. Helaas maakt het kabinet hierover geen afspraken met bedrijven, maar voert het bezuinigingen door op de bemiddeling naar werk, op de werkvoorziening en op de uitkering.

Ik vind dat asociale maatregelen, omdat het voor deze groep zo nog moeilijker wordt om zelf te voorzien in hun levensonderhoud.

De PvdA wil graag in contact komen met de mensen die hier de problemen van ondervinden. Daarom openen we een meldpunt waar elke betrokkene met zijn of haar verhaal terecht kan. Iedereen die zich zorgen maakt en/of vragen heeft over de plannen van het kabinet en de toekomst van de WSW/Wajong kan een e-mail sturen naar PvdA_meldpunt@tweedekamer.nl.