Voorzitter van de Europese Commissie Barroso opent Huis van Europa

Met dank overgenomen van Ministerie van Algemene Zaken (AZ) i, gepubliceerd op maandag 16 mei 2011.

Voorzitter José Barroso i van de Europese Commissie i heeft het nieuwe Huis van Europa i geopend. Koningin Beatrix i en premier Rutte i waren daarbij aanwezig.

Barroso verrichtte de officiële opening samen met vicevoorzitter Lambrinidis i van het Europees Parlement i. Ook minister-president Rutte hield een korte toespraak.

Aanleiding voor de feestelijke opening is de renovatie van het Huis van Europa. Sinds 1988 is het pand aan de Haagse Korte Vijverberg het kantoor van de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland en het Informatiebureau van het Europees Parlement.

Deze organisaties zijn het aanspreekpunt voor informatie over de laatste ontwikkelingen in de Europese Commissie en het Europees Parlement.

Nu de renovatie achter de rug is, beschikt het Huis over een nieuw, openbaar informatiecentrum en een conferentiezaal. Deze zijn bestemd voor bijeenkomsten die een relatie hebben met 'Europa'.

Documenten en publicaties

Koningin en minister-president bij opening ‘Huis van Europa’

Hare Majesteit de Koningin en minister-president Rutte zijn maandagmiddag 16 mei in Den Haag aanwezig bij de officiële opening van ...

Persbericht | 09-05-2011 | AZ

Delen op: Twitter, Hyves, Facebook of LinkedIn