Kranslegging bij nationaal monument ''Erelijst van Gevallenen'', Amsterdam

Tweede Kamer verhuizing
Tweede Kamer
datum 4 mei 2011 11:00
plaats Amsterdam
locatie Gebouw Tweede Kamer i Toon locatie
aanwezigen G.A. (Gerdi) Verbeet i e.a.

De Voorzitter van de Eerste Kamer i, de heer René van der Linden i, en de Voorzitter van de Tweede Kamer i, mevrouw Gerdi A. Verbeet, leggen op woensdag 4 mei 2011 om 11.00 uur namens de Staten-Generaal i een krans bij het nationaal monument “Erelijst van Gevallenen” in de hal van Binnenhof 1a (gebouw Tweede Kamer, ingang Binnenhof 1a).

De herdenking begint met het voordragen van gedichten door leerlingen van het City+ College, onderdeel van de Johan de Witt Scholengroep uit Den Haag, gevolgd door een toespraak van de Voorzitter van de Tweede Kamer.

Na de kranslegging door de beide Kamervoorzitters legt ook minister-president Rutte namens de Raad van Ministers i van het Koninkrijk een krans bij het monument.

De Erelijst bevat van bijna 18.000 gevallenen de familienaam en voornamen, plaats en datum van geboorte, beroep of militaire rang, plaats en datum van sneuvelen of overlijden voor zover bekend. Iedere dag wordt een bladzijde van het herdenkingsboek omgeslagen. In 2010 heeft de Tweede Kamer in samenwerking met het NIOD de “Erelijst van Gevallenen” gedigitaliseerd naar aanleiding van het vijftigjarig bestaan van de Erelijst.

De herdenking is live te volgen via www.tweedekamer.nl.

Noot voor de redacties:

Tijdens de herdenking is het mogelijk om (foto)opnamen te maken. Hiervoor kunt u zich aanmelden bij de Stafdienst Voorlichting van de Tweede Kamer: Léon van Schie, voorlichter,

telefoon 070 -318 21 81 of e-mail persvoorlichting@tweedekamer.nl.

De digitale Erelijst van Gevallenen is te vinden op www.erelijst.nl.

Dit is een gezamenlijk persbericht van de Afdeling Communicatie en Protocol van de Eerste Kamer en de Stafdienst Voorlichting van de Tweede Kamer.


1.

Meer over...