Voorzitter Eerste Kamer op officieel bezoek in Kroatië van 26 tot 29 april

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com
datum 26 april 2011 - 29 april 2011
plaats Kroatië
aanwezigen P.R.H.M. (René) van der Linden i, G.J.A. (Geert Jan) Hamilton i e.a.

De Voorzitter van de Eerste Kamer, René van der Linden, brengt op uitnodiging van de Voorzitter van het Parlement van Kroatië, Luka Bebic, van 26 tot 29 april 2011 een officieel bezoek aan de Republiek Kroatië. Hij wordt vergezeld door de Griffier van de Eerste Kamer, Geert Jan Hamilton.

Op het programma staan ontmoetingen met de heer Bebic en diverse geledingen van het Kroatische parlement. Voorts ontmoet de Kamervoorzitter de President van Kroatië Ivo Josipovic, minister-president mevrouw Jadranka Kosor en vice-premier en minister van Buitenlandse Zaken Gordan Jandrokovic. Gespreksonderwerpen zullen onder meer zijn de bilaterale economische, politieke en culturele betrekkingen tussen Kroatië en Nederland en de toetreding van Kroatië tot de Europese Unie.

Daarnaast zijn er ontmoetingen met vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven en de onderwijswereld. In Zadar maakt de Kamervoorzitter kennis met de programma’s van het United Nations Development Programme. Op de Universiteit van Zagreb geeft René van het Linden een college aan Kroatische studenten Nederlandse taal en letterkunde.


1.

Meer over...