Brief regering; Evaluatie van het rapport van de pilot met het stroomstootwapen, van het merk Taser, bij de aanhoudings- en ondersteuningseenheden (arrestatieteams) van de politie en de Koninklijke marechaussee - Politie

Deze brief is onder nr. 246 toegevoegd aan dossier 29628 - Politie.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Politie; Brief regering; Evaluatie van het rapport van de pilot met het stroomstootwapen, van het merk Taser, bij de aanhoudings- en ondersteuningseenheden (arrestatieteams) van de politie en de Koninklijke marechaussee
Document­datum 21-04-2011
Publicatie­datum 21-04-2011
Nummer KST29628246
Kenmerk 29628, nr. 246
Externe link originele PDF
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2010–2011

29 628

Politie

Nr. 246

BRIEF VAN DE MINISTER VAN VEILIGHEID EN JUSTITIE

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 18 april 2011

Hierbij bied ik u het evaluatie rapport aan van de pilot met het stroom-stootwapen, van het merk Taser, bij de aanhoudings- en ondersteuningseenheden (arrestatieteams) van de politie en de Koninklijke marechaussee1.

Naar aanleiding van de positieve ervaring met dit geweldsmiddel heb ik besloten om het stroomstootwapen toe te voegen aan de standaardbewapening van de aanhoudings- en ondersteuningseenheden.

De aanbevelingen uit het evaluatierapport worden overgenomen en de Bewapeningsregeling Politie en de Ambtsinstructie2 zullen op de invoering van dit geweldsmiddel worden aangepast.

Ik vertrouw er op u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

De minister van Veiligheid en Justitie, I. W. Opstelten

1  Ter inzage gelegd bij het Centraal Informatiepunt van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

2 Ambtsinstructie voor de politie, de Koninklijke marechaussee en andere opsporingsambtenaren.

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.