Liesbeth van Tongeren bij het Green Economic Forum, Breukelen

Breukelen, ophaalbrug bij de Vecht
datum 25 mei 2011 13:00
plaats Breukelen
locatie Nyenrode Business Universiteit Toon locatie
aanwezigen J.J. (Joop) Atsma i, J.P. (Jan Peter) Balkenende i, S. (Sylvia) Borren, L. (Liesbeth) van Tongeren i e.a.
organisatie GroenLinks (GL) i

Locatie: Nyenrode Business Universiteit, Breukelen

Sprekers: Liesbeth van Tongeren

The New Green Deal over:

  • Noodzakelijke keuzes in de komende vijf jaar
  • Succesvolle Duurzaamheidstrategieën
  • Uitdagingen en Mogelijkheden

200 genodigden uit de milieubeweging, overheid, wetenschap en bedrijfsleven bespreken initiatieven die bijdragen aan een beter milieu en leefomgeving.

Met o.a.

Prof. Dr. Anke van Hal, Nyenrode Universiteit

Prof. Dr. Jan Rotmans, Erasmus Universiteit

Drs. Lauran Wetemans, Shell

Dr. Ronald Waterman, Deskundige op chemisch-, milieu- en civieltechnisch gebied

Sylvia Borren, Greenpeace

Dr. Jan Siemons, Buck Int.

met speciale bijdrage van:

Prof. Mr. Dr. Jan Peter Balkenende

Voormalig premier | Ernst & Young

Joop Atsma (tbc)

Staatssecretaris Infrastructuur en Milieu

Het Green Economic Forum heeft als doel een brug te slaan tussen bedrijven, overheid en de natuur- en milieubeweging ten aanzien van duurzame ontwikkeling. Het is een debat op inhoudelijk en strategisch niveau over de verhouding tussen people, planet en profit: tussen sociale, groene en economische vraagstukken. Het schetst een palet aan initiatieven om te komen tot succesvolle strategieën voor de ontwikkeling van nieuwe concepten die passen bij Nederland.

Natuur- en milieuvraagstukken gaan over schone productieprocessen zonder schadelijke emissies, over grondstoffen en ecosystemen, een mooie leefomgeving om van te genieten met een brede biodiversiteit. Duurzame economische oplossingen resulteren op lange termijn in positieve rendementen terwijl gelijktijdig de belangen van natuur en maatschappij worden gerespecteerd.

Het Green Economic Forum biedt een platform voor uitwisseling over deze en nauw verwante onderwerpen door een groot aantal vooraanstaande sprekers het woord te geven en u in deelsessies de gelegenheid te bieden hierover in gesprek te gaan.

De initiatiefnemers van het Green Economic Forum organiseren niet alleen deze jaarmeeting, maar zullen in de loop van 2011 ook een aantal bijeenkomsten houden om veelbelovende duurzame vernieuwingen aan te jagen en tot implementatie te brengen.


1.

GroenLinks (GL)

GroenLinks is een progressieve partij, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. De partij werd opgericht op 24 november 1990 als fusie van de Communistische Partij van Nederland i (CPN), de Evangelische Volkspartij i (EVP), de Politieke Partij Radikalen i (PPR) en de Pacifistisch-Socialistische Partij i (PSP). GroenLinks trok samen met de PvdA op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met de PvdA een gezamenlijke fractie i van 14 zetels. GroenLinks heeft drie zetels in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...