Verschrikkelijke schietpartij in Alphen aan den Rijn

Met dank overgenomen van A. (Arie) Slob i, gepubliceerd op zaterdag 9 april 2011.

Ik had vanmiddag nog maar net mijn weekweblog online gezet, of mij bereikte het bericht van de schietpartij in een winkelcentrum in Alphen aan den Rijn. Verschrikkelijk wat daar gebeurd is. Mijn hart gaat uit naar alle slachtoffers en hun familie en de nabestaanden van hen die zijn omgekomen.

Je gelooft gewoon niet dat zoiets in ons land kan gebeuren. We hebben natuurlijk nog wel de herinnering aan de aanslag van Karst T. in Apeldoorn. Nu alweer bijna twee jaar geleden. Wat bezielt iemand om met een mitrailleur een winkelcentrum op te gaan en om zich heen te gaan schieten. De vraag is of we daar ooit achter zullen komen.

Bijzonder om te zien hoe direct door o.a. de burgemeester en de officier van Justitie verantwoordelijkheid moet worden genomen. Ik vond waarnemend burgemeester Eenhoorn tijdens de persconferenties goed overkomen. Hij zei niet zoveel, maar kwam evenwichtig en duidelijk over. Alphen aan den Rijn heeft te maken gehad met veel bestuurlijke ellende. De vorige burgemeester is in december opgestapt. CdK Fransen heeft toen besloten dhr. Eenhoorn als waarnemer aan te wijzen. Dit zijn wel de momenten waar het in dergelijke posities op aan komt. Ik wens de heer Eenhoorn en de andere betrokkenen bij deze ramp veel wijsheid toe om de goede dingen te doen en zeggen.