Werkbezoek Herbergier Velp

Met dank overgenomen van T. (Tamara) van Ark i, gepubliceerd op zondag 27 maart 2011.

25 maart 2011 | Geertje van der Burg - Berendsen

Werkbezoek van VVD Tweede Kamerlid Tamara Venrooy-van Ark.

Op uitnodiging van de VVD fractie van de gemeente Rheden bracht Tamara Venrooy-van Ark op vrijdag 25 maart 2011 een werkbezoek aan de Herbergier te Velp. Directe aanleiding hiervoor was de discussie in de Tweede Kamer over de versobering van het Persoonsgebonden Budget, kortweg PGB genoemd.

Tamara Venrooy-van Ark is van mening dat het PGB behouden moet blijven voor kleinschalige woonvormen, zoals de Herbergier. Het is de bedoeling dat andere ondersteunende diensten, die nu nog via een PGB betaald worden, straks overgeheveld worden naar de zorgverzekeringen en naar de gemeenten, die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de Wet Maatschappelijke ondersteuning (WMO).

De toekomst van en de discussie over het Persoons Gebonden Budget is ingewikkeld en zal in de loop van dit jaar in de Tweede Kamer op de agenda staan. Het is daarom van groot belang dat leden van de Tweede Kamer op locatie komen kijken zodat zij zelf kunnen zien hoe belangrijk een kleinschalige woonvorm is voor mensen die daarop zijn aangewezen. Een instelling als de Herbergier is voor iedereen bereikbaar en niet alleen voor mensen met een goed pensioen. Dat laatste werd nog eens nadrukkelijk gesteld.

Een rondleiding door het gebouw, een gesprek met enkele bewoners en een bezoek aan de tuin maakte het bezoek compleet. Bij dit bezoek was namens het College wethouder Vugts aanwezig alsmede Jaap Uijthof en Geertje van der Burg (beiden VVD fractie)