Over Morgen: Is 020 klaar voor 2040?, Amsterdam

felix meritis
datum 21 april 2011 10:45 - 19:00
plaats Amsterdam
locatie Felix Meritis Toon locatie
aanwezigen H.H.F. (Herman) Wijffels i, E.E. (Eberhard) van der Laan i e.a.
organisatie Felix Meritis (Europees centrum voor kunst, cultuur en wetenschap)

Aanvang: 10:45

Toegang: gratis

Tot 19.00 uur

In de Structuurvisie 2040 van de gemeente Amsterdam is de visie op de toekomst van de stad vastgesteld. Nu is het tijd voor de volgende stap: uitvoering geven aan de ambities. Dat kan en wil  de gemeente niet alleen. Het vraagt actieve inzet van de bewoners, ondernemers en projectontwikkelaars van deze stad. Van beleidsmakers en beslissers uit diverse sectoren. En ook van rijk, provincie en buurgemeenten in de Metropoolregio Amsterdam.

De gemeente nodigt voor dit congres beleidsmakers en beslissers uit diverse sectoren, projectontwikkelaars, ondernemers en actieve bewoners, rijk, provincie en buurgemeenten uit om te luisteren naar inspirerende verhalen, te netwerken en coalities te smeden voor de toekomst van de stad.

Op het programma staan niet alleen onderwerpen uit de structuurvisie, maar ook onderwerpen zoals de zoektocht naar nieuwe ontwikkelingsstrategieën, transformatie van bedrijventerreinen en de aanpak van het metropolitane landschap.

Gastsprekers op het congres zijn Herman Wijffels (hoogleraar aan de Universiteit van Utrecht) en Ann Mettler (directeur en mede-oprichter van de Lisbon Council). Het middagprogramma wordt geopend door burgemeester Eberhard van der Laan.

Het programma biedt daarnaast inspirerende sessies over duurzaamheid, creatief ondernemerschap en innovatie, bereikbaarheid, transformatie van kantoren en bedrijven en de woningbouwopgave.

Programma

10.45   Ontvangst

11.20   Welkom door wethouder Maarten van Poelgeest

11.30   Gastspreker Herman Wijffels 

12.15   Lunch

13.15   Opening van de middag door Burgemeester Van der Laan

13.30   Toelichting (net)werksessies door Sandra Rottenberg

14.00   (net)Werksessies

17.00   Gastspreker Ann Mettler

17.45   Blik op de toekomst met wethouder Maarten van Poelgeest, netwerken en borrel

19.00   Einde


1.

Meer over...