Politieke Ledenraad, Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC

Op zaterdag 26 maart vindt er weer een Politieke Ledenraad plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Onze leden zijn van harte uitgenodigd aan deze bijeenkomst deel te nemen. Op de agenda staat onder meer een terugblik op de Provinciale Statenverkiezingen. Verder staat het thema 'Internationaal' centraal. Job sluit de middag rond 16.00 uur af.

U bent van harte uitgenodigd om aan deze bijeenkomst deel te nemen. Wilt u meedoen? Bel dan naar het nummer 0900-9553 om te reserveren. Voor aanmelding heeft u het nummer van deze bijeenkomst nodig: 5745. Houd ook uw relatienummer en uw postcode bij de hand. Als u geen relatienummer heeft wordt u doorverbonden met een van onze medewerkers van de Ledenadministratie (tijdens kantooruren).

De agenda ziet er als volgt uit:

12.30 deur open, koffie

13.00 Opening door presidium

13.05 toespraak Lilianne Ploumen

13.15 Terugblik Provinciale Statenverkiezingen

13.45 Thema internationaal met als inleiding een gesproken column van een gastspreker, gevolgd door een discussie over o.a. de daadwerkelijke bijdrage van de PvdA aan internationale solidariteit, de westerse angst voor de islam, de vluchtelingenproblematiek en steun aan de regio.

Discussie o.a. met Frans Timmermans, Sjoera Dikkers, Nebahat Albayrak, Angelien Eijsink, Thijs Berman, Marije Laffeber en Monika Sie. Het presidium zal stellingen voorbereiden en relevante stukken toesturen.

15.30 uur Politieke Actualiteit, te bepalen door de aanwezigen op de Politieke Ledenraad

  • ovb situatie Japan
  • ovb ingediende moties

16.00 uur Slotwoord Job Cohen


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...