Werkbezoek Brussel over verantwoording Europese middelen

Atomium in Brussel
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 11 april 2011
plaats Brussel, België
organisatie Tweede Kamercommissie voor de Rijksuitgaven (RU) i

Noot: De volgende leden hebben zich tot op heden voor het werkbezoek aangemeld: Van Gerven (voorzitter), Van Dijck (PVV), Blanksma-van den Heuvel (CDA), Koolmees (D66) en Braakhuis (GroenLinks). Aangezien er vijf aanmeldingen zijn kan het werkbezoek in beginsel doorgang vinden en worden de verdere voorbereidende activiteiten uitgevoerd. Het uitgewerkte programma wordt vastgesteld in de procedurevergadering op 23 maart 2011. Ook andere leden kunnen zich tot dat moment aanmelden. De Commissie voor de Rijksuitgaven heeft tijdens de procedurevergadering op donderdag 3 maart jongstleden besloten om een werkbezoek te brengen aan Europese instellingen in Brussel in het kader van de verantwoording over Europese middelen (herziening Financieel Reglement, décharge EU-begroting, wenselijkheid nationale lidstaatverklaringen). Op basis van dit besluit heeft de staf de beschikbaarheid van de voorgestelde gesprekspartners geïnventariseerd. De uitkomst hiervan is dat zowel Eurocommissaris Semeta, Dr. Inge Gräßle (EP-rapporteur voor de herziening van het Financiëel Reglement) en de (plv.) Permanent Vertegenwoordiger van Nederland bij de EU hebben aangegeven beschikbaar te zijn op maandag 11 april (en niet op de andere genoemde datum, 23 mei 2011). Verder is het kabinet van Eurocommissaris Lewandowski beschikbaar voor een ontvangst op die dag. Via een ad hoc procedure is aan leden verzocht om voor donderdag 10 maart 2011 te laten weten of zij willen deelnemen aan het werkbezoek. Aangezien het ééndaagse bezoek aan Brussel wordt aangemerkt als binnenlands werkbezoek is er een minimum van 5 aanmeldingen noodzakelijk om de activiteit door te laten gaan.

1.

werkbezoek Tweede Kamer


2.

Tweede Kamercommissie voor de Rijksuitgaven (RU)

Deze Tweede Kamercommissie i heeft als taak de controle op de juiste besteding door de regering van de begrotingsmiddelen. De commissie adviseert ook andere vaste commissies bij vraagstukken op het gebied van de begroting en de verantwoording.

Verder houdt zij zich bezig met zaken betreffende de Comptabiliteitswet en onderhoudt zij de contacten met de Algemene Rekenkamer. Daarnaast behandelt zij de rapporten van de Algemene Rekenkamer en andere stukken inzake de rijksuitgaven.

3.

Meer over...