Politiek café met minister Hans Hillen, Amersfoort

Amersfoort, de Koppelpoort
datum 1 maart 2011 19:30
plaats Amersfoort
locatie De Observant, Stadhuisplein Amersfoort Toon locatie
aanwezigen J.S.J. (Hans) Hillen i e.a.
organisatie Christen-Democratisch Appèl (CDA) i

Politiek café met minister Hans Hillen

Hoe belangrijk zijn de Statenverkiezingen van 2 maart? Die vraag staat centraal tijdens een politiek café dat het CDA Amersfoort organiseert op dinsdag 1 maart in De Observant aan het Stadhuisplein te Amersfoort. De avond is vrij toegankelijk en zal om 20.00 uur van start gaan. Inloop vanaf 19.30 uur.

Hoofdspreker van de avond is minister Hans Hillen van Defensie. Dhr. Hillen zal aangeven hoe belangrijk deze Statenverkiezingen zijn voor onze provincie, als ook voor Nederland. Hiernaast zal hij toelichten waarom hij vol overtuiging onderdeel uitmaakt van dit kabinet, een aantal actuele thema’s belichten én vragen beantwoorden die u heeft.

Ook CDA kandidaat-Statenlid Herman Graaff uit Amersfoort belicht de provinciale verkiezingen. Wat zijn op dit moment de belangrijkste thema’s die spelen? Wat merken we in Amersfoort van wat de provincie doet? En moet de provincie als bestuurslaag blijven bestaan of kan deze beter worden afgeschaft?


1.

Christen-Democratisch Appèl (CDA)

Het Christen-Democratisch Appèl (CDA) is een christelijk geïnspireerde partij in het centrum van het politieke spectrum. Henri Bontenbal i is momenteel politiek leider van het CDA. De partij werd opgericht op 11 oktober 1980 als fusie van Anti-Revolutionaire Partij i (ARP), Christelijk-Historische Unie i (CHU) en Katholieke Volkspartij i (KVP).

De partij behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 5 zetels, een verlies van 10 zetels ten opzichte van de Tweede Kamerverkiezingenin 2021. De partij heeft zes zetels in de Eerste Kamer en vijf zetels in het Europees Parlement.

2.

Meer over...