Speeddate LVN, Panningen

Kerk in Panningen
Wikimedia Commons: MartijnL
datum 24 maart 2011 15:00
plaats Panningen
locatie Gemeentehuis Peel en Maas, Wilhelminaplein 1 Toon locatie
aanwezigen W.H. (Helmi) Huijbregts-Schiedon i e.a.
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i

De VVD telt ongeveer 30 vrouwen die burgemeester zijn, bijna 60 wethouders en 5 gedeputeerden. Geen slechte score, maar dat kan natuurlijk nog beter.

Want hoe kom je op een bestuurlijke functie terecht? Welke kwalificaties zijn ervoor nodig? Wat voor soort ervaring moet je hebben? Hoe leuk, maar ook hoe zwaar of tijdrovend is een dergelijke functie? Het beste kom je dat te weten van vrouwen zelf.

Op donderdag 24 maart 2011 organiseert het LVN een speeddatebijeenkomst voor vrouwen die interesse hebben om politiek-bestuurlijk actief te worden. Onder andere Wilma Delissen - van Tongerlo (burgemeester Peel en Maas), Helmi Huijbregts-Schiedon (oud-burgemeester Oosterhout NB en Roosendaal), Stefanie ter Borg (wethouder Barendrecht) en Raja Moussaoui (wethouder Roermond) en Ans van der Berg hebben hun medewerking al toegezegd. De bijeenkomst vindt tussen 15:00 uur en 17:00 uur plaats in het gemeentehuis van Peel en Maas.

De bijeenkomst bestaat uit korte presentaties, maar vooral uit informatieve gesprekken in speeddate-vorm waardoor iedereen de gelegenheid krijgt om met iedereen te spreken en informatie uit te wisselen. En niet onbelangrijk: te netwerken! Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier, de link vindt u rechtsboven op deze pagina of klik hier.


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een rechtse liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 14 augustus 2023 Dilan Yesilgöz-Zegerius i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 24 zetels, een verlies van 10 zetels ten opzichte van 2021. De VVD werd daarmee voor het eerst in dertien jaar niet de grootste partij in de Tweede Kamer. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel tien zetels. Er zitten vijf Nederlandse leden namens de VVD in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...