Bustour Tweede Kamerleden Brabant en Limburg

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com
datum 24 februari 2011 10:30
plaats Brabant en Limburg, België
aanwezigen J.L. (Hans) Spekman i, A. (André) Postema i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

De Kamerleden gaan op donderdag 24 februari de provincies Brabant en Limburg bezoeken.

10.40 tot 11.25 uur Werkbezoek presentatie Brainport Zuid Nederland

De Kamerleden worden door Ger Wagemans en Andre Postema over Chemelot geïnformeerd. Daarna is er ruimte voor vragen en discussie.

11.35 tot 12.30 uur Flyeren in centrum Maastricht

Na het werkbezoek gaan de Kamerleden in het centrum van Maastricht de straat op. Met vrijwilligers, kandidaat Statenleden, rozen en folders.

De Kamerleden worden vanaf 12.30 opgedeeld in twee groepen.

Groep 1

13.45 uur: Werkbezoek Maarheeze

De Kamerleden brengen onder leiding van Frits van der Wiel een bezoek aan de openbare bibliotheek waar ze in gesprek gaan over de bezuinigingen op bibliotheken, alsook over megastallen. In de bibliotheek worden ze eerst geïnformeerd over de situatie van de bibliotheek. Hoe staat de bibliotheek ervoor in het licht van de bezuinigingen? Daarna is er ruimte voor discussie met de bewoners van Maarheeze.

Groep 2

De tweede groep wordt wederom onderverdeeld, en gaat in Helmond de volgende wekbezoeken afleggen:

14.15 uur: bezoek Thomashuis.

Het Thomashuis is een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke handicap. Wat betekenen de bezuinigingen op het persoonsgebonden budget (PGB) voor deze mensen?

Locatie: Bosselaan 4, 5702 NV Helmond

14.15 uur: bezoek wijk Helmond West.

Deze wijk wordt gedeeltelijk met geld van de provincie wordt geherstructureerd. De Kamerleden gaan een aantal projecten in de wijk langs. Ze worden geïnformeerd over de ‘Helmondse aanpak van probleemwijken’.

Locatie: Wijkcentrum ’t Patronaat, 2e Haagstraat 40, 5705 VK Helmond

16.15 tot 17.30 uur Grote canvasactie in de Kruidenbuurt in Eindhoven

In de wijk Kruidenbuurt gaan de Kamerleden met een grote groep vrijwilligers canvassen.

19.30 tot 20.30 uur Politiek Café Ahemd Marcouch en Hans Spekman Kruidenbuurt Eindhoven


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...