Bustour Tweede Kamerleden Zuid-Holland en Zeeland

Molen de Dageraad in Zeeland
Wikipedia: Michielverbeek

Met Kamerleden Lea Bouwmeester, Metin Celik, Jeroen Dijsselbloem, Sjoera Dikkers, Ed Groot, Mariette Hamer, Pierre Heijnen, Ahmed Marcouch, Ronald Plasterk, Diederik Samsom en Eelke van der Veen

10.30 tot 11.45 uur flyeren in het centrum van Leiden

Samen met lokale PvdA’ers lopen de Kamerleden Lea Bouwmeester, Metin Celik, Sjoera Dikkers, Ahmed Macrouch, Ronald Plasterk en Diederik Samsom met rozen en folders door het centrum. Er wordt ook kort gesproken met het personeel van het Rijksmuseum Volkenkunde over de bezuinigingen binnen de cultuursector. Hierna vervolgt men zich richting het Siebold Huis en tot slot loopt men richting het Rijksmuseum van Oudheden.

10.30 tot 11.15 uur Werkbezoek Delft Bouwt

De Tweede Kamerleden Jeroen Dijsselbloem, Ed Groot, Mariette Hamer, Pierre Heijnen en Eelke van der Veen worden door Manon Verhoeven met koffie en thee ontvangen in het Informatiecentrum Delft Bouwt. Zij licht kort de plannen en voortgang van Delft Bouwt toe. Daarna volgt een wandeling langs de Spoorzone. Tijdens de wandeling is goed te zien hoe de werkzaamheden vorderen.

Locatie: Barbarasteeg 2, 2611 BM Delft.

11.15 tot 11.45 uur flyeren op het station van Delft

Met een grote groep PvdA vrijwilligers delen de Kamerleden rozen en folders uit rond het station van Delft.

12.00 tot 13.00 uur Lunch Humanitas Rotterdam

In een huis van Humanitas gaan de Kamerleden lunchen met bewoners en medewerkers. Tijdens de lunch wordt er gesproken over de activiteiten die Humanitas ontplooit en de gevolgen van het Kabinetsbeleid

15:00 uur: Ontvangst ROC Zeeland Goes

De Kamerleden Mariette Hamer, Pierre Heijnen, Ed Groot, Metin Celik, Ronald Plasterk, Jeroen Dijsselbloem en Diederik Sasmom worden welkom geheten door lijsttrekker Annebeth Evertz.

Locatie: Bessenstraat 4, 4462 CM, Goes

15.00 uur: Bezoek basisschool Ravenstein

Ahmed Marcouch, Hans Spekman, Lea Bouwmeester, Sjoera Dikkers en Eelke van der Veen bezoeken basisschool Ravenstein. Een gekleurde school in Vlissingen. In de zomer organiseren ze een Zomerschool om kinderen bij te spijkeren. Dit project heeft de Zeeuwse Onderwijsprijs gewonnen.

Locatie: Verlengde Bonedijkestraat 275, Vlissingen

Aansluitend bezoeken ze met PvdA wethouder Piet Polderman de nieuwbouwlocatie Open Wijkschool Middengebied.

15.30 uur: Bezoek ATTC De Loods

Kamerleden Mariëtte Hamer, Pierre Heijnen en Ed Groot bezoeken ATTC De Loods. ATCC De Loods is een Arbeidstraining & Coachingcentrum gespecialiseerd in arbeidsmarktgerichte leerwegen voor jongeren met een sociaal-emotionele problematiek.

Locatie: Verrijn Stuartweg 4-A, Goes

15.30 uur: Bezoek Technum van ROC Zeeland

Onder leiding van Henni van Meerkerk (ROC Zeeland) bezoeken Metin Celik, Ronald Plasterk, Jeroen Dijsselbloem en Diederik Samsom het Technum. Een nieuw opleidingscentrum voor techniek in Zeeland.

Locatie: Edisonweg 4-A Vlissingen

16.40 uur: bijeenkomst in de Concurrent

PvdA lijsttrekker voor Zeeland Annebeth Evertz en de Kamerleden delen hun ervaringen van die dag.

Locatie: Bellamypark 22 Vlissingen

17.00 tot 19.00 uur Politiek Café met Diederik Samsom


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De huidige politiek leider is Lilianne Ploumen i.

2.

Meer over...