ProvincieTour met Cohen en Barth in Zeeland en Brabant

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com
datum 23 februari 2011 11:30
plaats Zeeland, Brabant
aanwezigen M.A.M. (Marleen) Barth i, M.J. (Job) Cohen i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

11.30 tot 12.30 uur flyeren op de weekmarkt in Terneuzen

Job Cohen en Marleen Barth gaan folders uitdelen op de weekmarkt in Terneuzen. Om 12.30 is het daarbij mogelijk om hen en lijsttrekker in Zeeland Annebeth Evertz te ontmoeten in stadscafé ’t Gerecht.

13.15 tot 14.15 uur Bezoek opleidingskassen (vlakbij Terneuzen)

Job Cohen en Marleen Barth bezoeken samen met Annebeth Evertz een zogeheten opleidingskas, een opleidingscentrum om mensen terug te laten keren naar betaald werk.

15.15 tot 16.15 uur Werkbezoek Aviolanda Woensdrecht en presentatie 10.000 banenplan Brabant.

Job Cohen en Marleen Barth bezoeken Aviolanda. Dit is een onderwijscampus op het gebied van vliegtuigonderhoud. Vervolgens presenteert lijsttrekker voor Brabant Annegien Wijnands een 10.000 banenplan voor Brabant. Cohen en Barth krijgen tot slot een korte rondleiding door de opleidingshangar, waar leerlingen aan de slag zijn en uitleg geven over hun opleiding.

17.00 tot 18.00 uur Debat jongeren Florijn College Breda

Op het Florijn College (MBO) gaan Job Cohen, Marleen Barth en Annegien Wijnands met 40 MBO jongeren in gesprek. De jongere kandidaten van de PvdA lijst Brabant nemen ook actief deel aan het debat.

18.00 tot 18.30 uur Per bus met actieve leden naar Tilburg

Job Cohen, Marleen Barth en Annegien Wijnands rijden met een speciale PvdA bus naar Tilburg. Journalisten zijn uitgenodigd om mee te rijden.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...