ProvincieTour met Cohen en Barth in Friesland en Groningen

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com
datum 19 februari 2011 11:00
plaats Groningen, Friesland
aanwezigen M.A.M. (Marleen) Barth i, M.J. (Job) Cohen i, J.H.J. (Hans) Konst, W.J. (William) Moorlag i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

11.00 tot 12.00 uur Studentenoploop Universiteitsbibliotheek Groningen

Op de universiteitsbibliotheek van Groningen gaan Job Cohen en Marleen Barth in gesprek met studenten. Lijsttrekker voor de PvdA in Groningen William Moorlag is hierbij ook aanwezig.

Locatie: Universiteit Bibliotheek van de RUG, grote collegezaal 4e verdieping.

12.00 tot 13.00 uur: flyeren in het centrum van Groningen

Job Cohen en Marleen Barth en een grote groep vrijwilligers delen rozen en flyers uit op en rond de Grote Markt en de Vismarkt in het centrum van Groningen.

14.00 tot 15.00 uur: Bezoek van de wijk Wielepolle (Leeuwarden)

Job Cohen, Marleen Barth en lijsttrekker in Friesland Hans Konst brengen een bezoek aan Wielepolle. Hierbij worden zij in het wijkgebouw geinformeerd over diverse wijkprojecten.

15:00 tot 16:00 uur: Flyeren in centum Leeuwarden

Job Cohen, Marleen Barth en Hans Konst gaan samen met vrijwilligers in het centrum van Leeuwarden de straat op.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...