Werkbezoek: Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hylnerr, Leiden

Stadhuis van Leiden
Kevin Bergenhenegouwen
datum 12 februari 2011 10:15
plaats Leiden
locatie Oranje Nassauplein 100 Toon locatie
aanwezigen L.C. (Elco) Brinkman i, J.W.E. (Liesbeth) Spies i, M.L.L.E. (Marlies) Veldhuijzen van Zanten-Hyllner i e.a.
organisatie Christen-Democratisch Appèl (CDA) i

Amaris voor Anker, Oranje Nassauplein 100, 1272 KV Huizen

Aansluitend (11.15 uur-12.00 uur) werkbezoek aan Vivium zorggroep, Ruiterstraat 20-26 Huizen, samen met Ciel Stevens (Kandidaat nr. 3 CDA Noord Holland) en wethouder Janny Bakker.

12 februari: Valentijnsactie CDA

Op het Stadhuisplein in Leiden organiseert het CDA zaterdag 12 februari een Valentijnsactie. Elco Brinkman en Liesbeth Spies zullen duizend ballonnen oplaten. De actie begint om 13.00 uur.

De actie staat in het teken van Valentijnsdag: een deel van de ballonnen is in hartjesvorm. Dit sluit goed aan op het motto van het CDA, “Recht uit het hart!”. “De komende weken gaan wij de harten van kiezers veroveren, “ aldus Elco Brinkman. “Het CDA is een partij voor iedereen. Wij geloven in de kracht van de samenleving. In de kracht van mensen zelf. Die boodschap gaan we de komende weken nog eens nadrukkelijk uitdragen.”

Aan de ballonnen zijn kaartjes bevestigd. Vinders kunnen daarop invullen met welke CDA-politicus zij een keer willen lunchen. Zij maken vervolgens kans op een lunch met de politicus van hun keuze.

Bij de actie op de markt in Leiden zullen Elco Brinkman (beoogd lijsttrekker Eerste Kamer), Liesbeth Spies (lijsttrekker Zuid-Holland) en Jan Jaap de Haan (wethouder in Leiden) aanwezig zijn.


1.

Christen-Democratisch Appèl (CDA)

Het Christen-Democratisch Appèl (CDA) is een christelijk geïnspireerde partij in het centrum van het politieke spectrum. Henri Bontenbal i is momenteel politiek leider van het CDA. De partij werd opgericht op 11 oktober 1980 als fusie van Anti-Revolutionaire Partij i (ARP), Christelijk-Historische Unie i (CHU) en Katholieke Volkspartij i (KVP).

De partij behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 5 zetels, een verlies van 10 zetels ten opzichte van de Tweede Kamerverkiezingenin 2021. De partij heeft zes zetels in de Eerste Kamer en vijf zetels in het Europees Parlement.

2.

Meer over...