Bustour Tweede Kamerleden Flevoland en Noord-Holland, Zaanstad

Zaanstad

Met Kamerleden Martijn van Dam, Jeroen Dijsselbloem, Sjoera Dikkers, Ed Groot, Jacques Monasch, Ronald Plasterk, Jeroen Recourt, Diederik Samsom, Hans Spekman en Agnes Wolbert.

10.00 tot 12.00 uur: Bezoek centrum Atolplaza Lelystad

De Kamerleden worden rondgeleid door de Multifunctionele Accomodatie, en er wordt een toelichting gegeven op Atolplaza, zowel over de bouw als over de verwachtingen in relatie tot de ontwikkeling van de omliggende wijk. Tot slot delen de Kamerleden rozen uit aan cliënten (ouders) en personeelsleden van het centrum.

13.00 tot 13.45 uur: Flyeren in Amsterdam

Alle Kamerleden bezoeken het Osdorpplein in Nieuw West.

14.15 tot 14.45 uur Werkbezoek OV Terminal NS Station Zaanstad

En

14.15 tot 14.45 uur Werkbezoek informatiepunt Inverdan

In het centrum van Zaanstad wordt er gebouwd aan een nieuw stadscentrum, onder de naam Inverdan. Doel is: een gevarieerd en aantrekkelijk stadshart.

14.45 tot 15.15 uur Flyeren Zaandam

De Kamerleden gaan samen met de lijsttrekker voor Noord Holland Tjeerd Talsma, kandidaat statenleden en vrijwilligers met rozen en folders het winkelcentrum van Zaandam in.

15.45 tot 16.30 uur: Flyeren Canadaplein Alkmaar

Op het plein gaan de kamerleden in Alkmaar de straat op, ter hoogte van de Langestraat, zijde Grote Kerk.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...