Debat lijsttrekkers en partijleiders bij Pauw & Witteman - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Woensdag 8 april 2020
kalender

Debat lijsttrekkers en partijleiders bij Pauw & Witteman

Kalender

Deelnemers zijn de lijsttrekkers Loek Hermans (VVD) en Elco Brinkman (CDA) en de partijleiders Job Cohen (PvdA), Emile Roemer (SP), Alexander Pechtold (D66) en Jolande Sap (GroenLinks). Tijdens het debat komen terreinen als economie, integratie en veiligheid aan de orde. De uitzending is om 20.30 uur. In de reguliere uitzending later op de avond blikken Pauw en Witteman terug op het debat.


1.

Christen-Democratisch Appèl (CDA)

Het Christen-Democratisch Appèl (CDA) is een christelijk geïnspireerde partij in het centrum van het politieke spectrum. Sinds zijn verkiezingen tot lijsttrekker in 2012 was Sybrand van Haersma Buma i politiek leider. Die 'functie' is nu vacant. Rutger Ploum i is momenteel de partijvoorzitter. De partij werd opgericht in oktober 1980 als fusie van Anti-Revolutionaire Partij i (ARP), Christelijk-Historische Unie i (CHU) en Katholieke Volkspartij i (KVP).

De partij behaalde in de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 i 19 zetels, een winst van zes zetels ten opzichte van de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september 2012. De partij heeft 9 zetels in de Eerste Kamer.

2.

Meer over...