Eerste Kamer Debat, Amsterdam - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Dinsdag 29 september 2020
kalender

Eerste Kamer Debat, Amsterdam

datum 21 februari 2011 17:00 - 19:00
plaats Amsterdam
locatie faculteit economie en bedrijfskunde Toon locatie
organisatie Studievereniging Machiavelli

Sprekers: Tof Thissen

Interview- en debatplatform Room for Discussion van de economische faculteit en de politicologische studievereniging Machiavelli van de Universiteit van Amsterdam organiseren een debat tussen de toekomstige fractievoorzitters van de fracties in de Eerste Kamer.

"Tijdens het UvA Eerste Kamer Debat willen wij graag een aantal onderwerpen behandelen die de komende jaren van grote importantie zijn in de Eerste Kamer. De aankomende verkiezingen beloven spannender dan ooit te worden, reden voor een goed en pittig debat! Daarbij willen we werken in een aantal thematische blokken. Het eerste blok democratie zal vooral gaan over de rolopvatting, ontwikkeling en het bestaansrecht van de Eerste Kamer. Het tweede blok zal in het licht staan van economische politiek in de Eerste Kamer, denk hierbij aan de vragen over de woningmarkt en de crisis- en herstelwet die in uw kamer is aangevraagd of aangenomen. Als derde blok willen we graag een blok onderwijs in het licht van de aankomende bezuinigingen en maatregelen in het Hoger Onderwijs. Het vierde blok laten wij nog openstaan voor campagnethematieken."

Deze avond zullen tussen de debatblokken ook verschillende columnisten hun visie op de zaak geven. De discussies worden geleid door ervaren jonge moderators.


1.

Meer over...