Democratie op drift?, Brussel

Atomium in Brussel
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 21 februari 2011 19:00
plaats Brussel, Verenigde Staten
aanwezigen F.C.G.M. (Frans) Timmermans i, G. (Geert) Wilders i, W.G.J.M. (Wim) van de Camp i, B. (Barry) Madlener i, (Annemie) Neyts-Uyttebroeck i, S.L. (Sarah) de Lange e.a.
organisatie deBuren

Debatten

maandag 21 februari 2011 - 19:00

Europees Parlement - Paul-Henri Spaak-gebouw, ingang Wiertzstraat.

Zaal zal later bekend gemaakt worden.

Gratis, reserveren verplicht: info@deburen.eu of +32 (0)2 212 19 30

Geert Wilders als steunpilaar van de regering in Nederland, in België geen kabinet zonder De Wever. De traditionele partijen liggen zwaar onder vuur, en schilderen de zwartste scenario's nu populistische nieuwkomers zich met ‘hun' stemmenkapitaal in het centrum van de macht nestelen. Oud-premier Jean-Luc Dehaene: "We mogen nooit vergeten dat een democratie zichzelf kan vernietigen."

Dat zal wel zo zijn, maar wie is daarvoor dan verantwoordelijk? Waarom groeien PVV en N-VA als kool en hebben traditionele partijen de grootste moeite hun electoraat vast te houden? Wat is hun succesformule en wat doen de anderen verkeerd? En dreigen Nederland en België, de één met een minderheids-, de ander nog steeds zonder regering, écht onbestuurbaar te worden?

Machiavelli in Brussel, in nauwe samenwerking met het Vlaams-Nederlands Huis en deBuren, nodigt u graag uit voor een debatavond met als forumleden:

Annemie NEYTS , partijvoorzitter van de Europese liberalen en Europarlementariër

Frans TIMMERMANS , Tweede-Kamerlid Partij van de Arbeid

Barry MADLENER , PVV-delegatieleider in het Europees Parlement

Sarah DE LANGE , hoogleraar politicologie in Amsterdam, gespecialiseerd in de opkomst van populistische partijen in West-Europese democratieën

onder leiding van

Peter VANDERMEERSCH , hoofdredacteur NRC/Handelsblad, voorheen De Standaard


1.

Meer over...