Smakelijk Eten!, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 2 maart 2011 19:00 - 22:00
plaats Den Haag
locatie Filmhuis Toon locatie
aanwezigen D. (Duco) Hoogland i e.a.
organisatie Het portaal

Hoe voedsel de wereld verandert

In maart verschijnt de film 'Smakelijk Eten!' van Walther Grotenhuis. Een wereld aan voedsel ligt het hele jaar door op ons bord en verandert de wereld. Voedselgroepen als fruit en vlees reizen de hele wereld over en liggen toch voor een betaalbare prijs in de schappen. De wereld is onze supermarkt geworden. Maar wat is nou echt de prijs die betaald moet worden voor ons voedsel? Wie weet waar ons voedsel vandaan komt, door wiens handen het is gegaan, wie eraan heeft verdiend en wie ervoor opzij is gezet?

Over de schade aan mens en milieu, de voor- en nadelen van globalisering en de roekeloze overexploitering van de aarde kan veel meer worden gezegd dan de consument zich zal realiseren. Over dit onderwerp organiseren Het Portaal en Filmhuis Den Haag een film- en debatavond.

Walther Grotenhuis onderzocht de herkomst en gevolgen van drie producten: soja (als basis voor veevoeder) uit Brazilië, garnalen uit de Filippijnen en diverse boontjes uit Kenia. Parallel aan dat verhaal zien we hoe deze producten worden bereid in een dinerbuffet voor een personeelsfeest en we vragen ons af: Waar komt hun voedsel vandaan?

Duco Hoogland , politicoloog, praat met het publiek na over 'Smakelijk Eten!' en bevraagt speciale gasten. Samen met de aanwezigen zoekt hij, met de film als hernieuwde aanleiding, naar die thema's die noodzakelijk dienen te worden geagendeerd. Niet alleen de reeds hippe, maar juist ook die thema's die zich mogelijkerwijs in onze blinde vlek bevinden. Uiteraard worden in onze zoektocht belanghebbenden uit bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en overheid betrokken

Film en debat vinden plaats in Filmhuis Den Haag, op woensdag 2 maart 2011. De avond start om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij Filmhuis Den Haag.

Deelname : debat gratis / film €8 (standaardkortingen van toepassing)

Reserveren : via Filmhuis Den Haag 070 365 60 30


1.

Meer over...