De eerste etappe

Met dank overgenomen van C.N. (Niels) van den Berge i, gepubliceerd op maandag 24 mei 2010.

Vandaag heb ik de eerste etappe van mijn tractortoer afgelegd. Ik was rond half één vanmiddag op de Markt van Middelburg. Kort daarna kwam ook de GroenLinks-bus aan met daarin onder meer Femke Halsema, Bruno Braakhuis, Carla van Os en een zeer enthousiast campagneteam.

Na een kort verhaal van mijn kant over de noodzaak om de landbouw te verduurzamen, gaf Femke Halsema het startschot voor mijn toer. De tractor bracht mij vandaag naar Kaatsheuvel. Daar logeer ik nu op de minicamping van een boer.

Morgenochtend vertrek ik naar Wageningen. De stad waar ik gestudeerd heb en waar ik eerder ook duo-raadslid was voor GroenLinks. In Wageningen bezoek ik de biologische groentekwekerij De Nieuwe Ronde. Vanuit Wageningen zet ik mijn reis voort naar Epe, waar ik de nacht door zal brengen op een kampeerboerderij.

De eerste dag van mijn tractortoer is al meteen erg goed bevallen. De rit van Zeeland naar Brabant was prachtig. Ik ben door veel polders en dorpjes heen gekomen. Het voordeel van de lage snelheid van een tractor, is dat je kunt genieten van de omgeving. Als je in de trein of auto zit, schiet die omgeving vaak toch in een paar flitsen langs je heen. Op naar dag 2.

Bekijk hier de eerste meters van mijn tractortoer op film.