Wijkgericht werken, Zwolle

Zwolle, Nederland.
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 25 november 2010
plaats Zwolle
aanwezigen J.J.M. (Jos) van der Lans i e.a.
organisatie De gemeente Zwolle in samenwerking met het Landelijk Platform Buurt- en Wijkgericht werken (LPB)

LPB-congres: Wijkgericht werken. De gemeente Zwolle houdt donderdag 25 en vrijdag 26 november in samenwerking met het Landelijk Platform Buurt- en Wijkgericht werken (LPB) het jaarlijkse congres Wijkgericht werken. Dit jaar is het thema ‘Op eigen kracht’. Het belooft een gevarieerd programma te worden met diverse interessante sprekers.

Tijdens de locatiebezoeken en meer dan 20 workshops kunt u kennismaken met mooie praktijkvoorbeelden van ‘eigen kracht’ en wijkgericht werken. Daarnaast wordt ook dit jaar de LPB Award uitgereikt aan het meest aansprekende participatieproject. Het centrale thema voor de LPB Award 2010 is ‘voor de wijk van morgen’.

Donderdag 25 november staat in het teken van de locatiebezoeken. Diverse vrijwilligers en professionals staan te popelen om hun project aan u te laten zien. Sprekers op deze dag zijn Jos van der Lans en Peter Faber. Ook de uitreiking van de LPB Award vindt 's ochtends plaats. Welke gemeente wint hem dit jaar?

Vrijdag 26 november zijn er diverse workshops over projecten in het hele land met als thema ‘op eigen kracht’. Als sprekers treden onder anderen John van Boven, raadslid voor de Christen Unie in Zwolle, en vertegenwoordigers van het Landelijk Samenwerkingsverband Aandachtswijken (LSA) op.

Meer informatie: www.zwolle.nl


1.

Meer over...