Spinozadag met Ahmed Marcouch en Ed van Thijn, Amsterdam

Amsterdam
© PDC
datum 14 november 2010 13:00 - 16:15
plaats Amsterdam
locatie Paradiso, Weteringschans 6-8 Toon locatie
aanwezigen E. (Ed) van Thijn i, A. (Ahmed) Marcouch i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Sinds 2008 organiseren de Amsterdamse Spinozakring en Paradiso de Spinozadag. Het motto van dit jaar is: 'Het menselijk handelen niet bespotten, niet betreuren, niet veroordelen, doch begrijpen'. Ahmed Marcouch i zal uiteenzetten wat het thema in de praktijk van stadsdeelvoorzitter van het roerige Amsterdamse stadsdeel Slotervaart heeft betekend, maar ook nu als Tweede Kamerlid met hem doet.

Een bekende uitspraak van Marcouch is: "Laat niet langer de straatmentaliteit de norm zijn." Zijn duidelijke stellingname in het integratiedebat kreeg veel bijval, maar werd ook verguisd. Hij toont grote betrokkenheid bij de Marokkaanse gemeenschap en voelt zich verantwoordelijk voor de emancipatie van de Nederlandse moslim. De middag wordt geopend door Ed van Thijn i, oud-burgemeester van Amsterdam.

Kijk hier voor meer informatie.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...