Themacommissie Dierhouderij (Tweede Kamer)

foto themacommissie dierhouderij

De themacommissie Dierhouderij is ingesteld op donderdag 28 oktober 2010. Aanleiding hiervoor is een motie die op 2 februari 2010 met algemene stemmen door de Tweede Kamer is aangenomen (Kamerstuk 28 286, nr. 364). In de vergadering van donderdag 18 november 2010 heeft de commissie Henk Jan Ormel (CDA) als voorzitter gekozen en Dion Graus (PVV) als ondervoorzitter. Kijk voor de overige leden van de commissie bij 'Samenstelling en contact'.

In haar vergadering van 14 juni 2011 heeft de themacommissie besloten de haar verleende opdracht aan de Kamer terug te geven, en geeft de Kamer in overweging de themacommissie op te heffen.

De Tweede Kamer kan sinds 2003 themacommissies instellen voor onderwerpen van groot maatschappelijk belang die niet specifiek één ministerie aangaan. Doelen van een themacommissie zijn visieontwikkeling en het streven naar samenhang en coördinatie van beleid om de politieke besluitvorming over belangrijke maatschappelijke vraagstukken te bevorderen. Ook kan met nieuwe werkwijzen worden geëxperimenteerd. Een themacommissie wordt ingesteld voor de duur van een zitting, dus tot aan nieuwe verkiezingen voor de Tweede Kamer.