Bouwmeester en Uitslag te gast bij opnames TMF - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Dinsdag 22 oktober 2019
kalender
Kalender

Op 15 oktober 2010 zijn Lea Bouwmeester en Sabine Uitslag te gast in de live uitzending "Kijk dit nou" van TMF. Onderwerp van de uitzending is jongeren en alcohol.

Links


1.

Christen-Democratisch AppŤl (CDA)

Het Christen-Democratisch AppŤl (CDA) is een christelijk geÔnspireerde partij in het centrum van het politieke spectrum. Sinds zijn verkiezingen tot lijsttrekker in 2012 was Sybrand van Haersma Buma†i politiek leider. Die 'functie' is nu vacant. Rutger Ploum†i is momenteel de partijvoorzitter. De partij werd opgericht in oktober 1980 als fusie van Anti-Revolutionaire Partij†i (ARP), Christelijk-Historische Unie†i (CHU) en Katholieke Volkspartij†i (KVP).

De partij behaalde in de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017†i 19 zetels, een winst van zes zetels ten opzichte van de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september 2012. De partij heeft 9 zetels in de Eerste Kamer.

2.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. Politiek leider is sinds 9 december 2016 Lodewijk Asscher†i, die Diederik Samsom†i bij de verkiezing van lijsttrekker versloeg. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij†i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond†i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie†i (CDU).

De PvdA heeft bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017†i een verlies geleden van 29 zetels en ging terug van 38 naar 9 zetels. De partij heeft acht zetels in de Eerste Kamer†i.

3.

Meer over...