Joël Voordewind bij ontwikkelingssamenwerking PerspectieF

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com
datum 25 september 2010 10:30
plaats n.n.b., Frankrijk
aanwezigen J.S. (Joël) Voordewind i, R. (Rein) Willems i, H. (Henk) Jochemsen e.a.
organisatie ChristenUnie (CU) i

Zaterdag 25 september organiseert PerspectieF i (jongerenorganisatie van de ChristenUnie) een seminar over ontwikkelingssamenwerking onder de titel ‘Ontwikkelingssamenwerking op een presenteerblaadje?’.

Joël Voordewind i , binnen de ChristenUnie fractie woordvoerder voor Ontwikkelingssamenwerking, zal hierbij ook aanwezig zijn en een workshop verzorgen. PerspectieF wil met het organiseren van dit seminar een positieve bijdrage leveren aan de actuele discussie over ontwikkelingssamenwerking. Op dit seminar zullen Rein Willems i (oud-topman Shell en senator voor het CDA) en Henk Jochemsen (Hoogleraar en Algemeen Directeur Prisma) spreken over een case waarin zij hun eigen ervaring delen over moeilijkheden binnen ontwikkelingssamenwerking. Verder zal tijdens dit seminar binnen groepen worden gediscussieerd over verschillende onderwerpen binnen het thema ontwikkelingssamenwerking.


1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is sinds januari 2023 Mirjam Bikker i. De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond i (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie i (RPF). Per 22 januari 2000 zijn de partijen gefuseerd.

De partij behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i drie zetels. Dat aantal is twee zetels lager dan het aantal dat in 2021 werd behaald. De partij heeft drie zetels in de Eerste Kamer en één zetel in het Europees Parlement.

2.

Meer over...