De dag van de uitslag en de dag erna

Met dank overgenomen van T. (Tamara) van ArkĀ i, gepubliceerd op vrijdag 11 juni 2010.

Wat was het spannend, woensdagavond!

Pas om kwart voor vier konden we met waarschijnlijkheid zeggen dat de VVD de grootste partij is geworden. Het dak ging er af in Scheveningen. Het was ontzettend leuk dat een flink aantal Zuidplas VVD-ers er ook waren! Tijdens de avond kreeg ik nog een bijzondere verrassing: uit handen van ons raadslid Jacco Vroegop kreeg ik een prachtig boeket en een Zuidplas kaart van mijn collega's in het College; daar was ik wel even stil van (en dat gebeurt niet vaak..).

Wat was het een happening, en wat was het nagelbijtend nerveus tot het laatste moment! Eindelijk verscheen Mark Rutte op het podium en kon hij aangeven dat we het vertrouwen van de kiezer hebben gekregen. We mogen orde op zaken gaan stellen! Alle mensen die op de VVD hebben gestemd: van harte bedankt voor het vertrouwen!

Pas om half vijf waren Danny en ik in het hotel, en de wekker ging zeven uur alweer. Want om half 9 begon een vergadering op het Provinciehuis. Gelukkig had ik een verhoogd adrenalineniveau en heel veel koffie want 2,5 uur slaap is niet veel.

Om half elf was ik in de Tweede Kamer voor de eerste fractiebijeenkomst in de nieuwe samenstelling. De Tweede Kamer is echt het hart van onze democratie en dat voel je als je daar bent.. Ik vind het heel bijzonder dat ik dit mag gaan doen.

De rest van de dag hebben we besteed aan kennismaking en het regelen van allerlei administratieve zaken; met enige regelmaat verdwaalde ik in de gangen want de Kamer bestaat uit verschillende gebouwen die "aan elkaar zijn geplakt".

Na al deze nieuwe indrukken treinde ik terug naar Zuidplas om 's avonds mijn post bij te werken en nog bij een technische informatie avond over de Perspectievennota te zijn.

Kortom, het was spannend, het is spannend en het zal nog wel even spannend blijven:-D