Geweld achter de voordeur - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Donderdag 2 april 2020
kalender

Geweld achter de voordeur

Kalender
datum 24 november 2010
aanwezigen M.A. (Magda) Berndsen i, D. (Duco) Hoogland i e.a.
organisatie Het portaal

Zingen in het donker: film en debat over huiselijk geweld

Huiselijk geweld heeft veel verschijningsvormen. Het kan gaan om daadwerkelijk fysiek geweld, maar bijvoorbeeld ook om pesten, schelden of negeren. Het is voor buitenstaanders vaak onzichtbaar, maar een veel voorkomend kwaad. Van 22 tot en met 28 november vindt in de regio Den Haag de 'Week zonder Geweld' plaats. Het Portaal en Filmhuis Den Haag organiseren daarom in samenwerking met Steunpunt Huiselijk Geweld een film- en debatavond.

Zingen in het Donker toont de leden van een familie, gevangen in een vicieuze cirkel, waarbij ruzie en huiselijk geweld steeds terugkeren. Door emotionele pijn van het slachtoffer, maar ook het verdriet, 'goede bedoelingen', schaamte en machteloosheid van de dader komen aan bod.

De film is gemaakt door Martie Dekkers en Ed van Otterdijk in opdracht van de Mutsaersstichting, met hoofdrollen voor Carice van Houten, Frank Lammers, Aart Staartjes en Gaite Jansen.

Duco Hoogland, politicoloog, praat na het zien van de film met het publiek en bevraagt speciale gasten en 'ervaringsdeskundigen' over een aantal deelthema's, zoals bijvoorbeeld signalering, het handelingsperspectief en privacy.

Speciale gasten zijn in ieder geval de zangeres Do, die als ambassadeur tegen huiselijk geweld deze avond zingt en spreekt, Ivonne Fong-Pien-Joe, projectleider 'Advies en Intake' Stichting Wende, Peggy Sorensen, verpleegkundige Spoedeisende Hulp Westeinde en Rabin Baldewsingh, wethouder Volksgezondheid van de gemeente Den Haag en Magda Berndsen, Tweede Kamerlid voor D66.

Film en debat vinden plaats in Filmhuis Den Haag, Spui 191, op woensdag 24 november. De avond start om 19.00 uur. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij Filmhuis Den Haag.

Deelname: debat vrije deelname/ film €8 (standaardkortingen van toepassing)

Reserveren: via Filmhuis Den Haag 070 365 60 30


1.

Meer over...