Ik ben kandidaat voor de Tweede Kamer!

Met dank overgenomen van L.G.J. (Linda) Voortman i, gepubliceerd op maandag 12 april 2010.

De afgelopen weken waren superspannend. Niet alleen vanwege de schoonmaakacties, maar ook omdat er nog wat anders speelde: mijn kandidatuur voor de Tweede Kamer. Afgelopen zaterdag werd het advies van de kandidatencommissie eindelijk openbaar. Op 18 april beslist het congres.

Dat betekent voor mij dus dubbele 'actie' van de week. As we speak is een bus met actievoerders onderweg naar een actiebestemming ergens in Nederland. Zelf ga ik vanmiddag naar een bijeenkomst voor schoonmakers bij Amsterdamse politiebureaus. Die kregen donderdag te horen dat ze vanaf vandaag overgenomen worden door een ander bedrijf! Hoe of wat weten ze verder niet. Vanmiddag ben ik er in ieder geval bij. We gaan de opdrachtgever, de politie, vragen om het Schoon Genoeg Convenant te ondertekenen en over de contractwisseling overleg te gaan voeren met de vakbond en haar leden. Indien mogelijk doe ik hierover verslag vanaf mijn twitteraccount.

Ondertussen is de interne campagne ook begonnen. Micha Boon uit Groningen heeft voor mij een

Eindversie_flyer_linda_tk2010_inter
Bron: Blog Linda Voortman
flyer gemaakt:

Gisteren waren we als kandidaten al welkom in Arnhem en bij DWARS. De bijeenkomst woensdag in Zuid-Holland moet ik helaas voorbij laten gaan wegens verplichtingen voor de kandidatencommissie voor de Toezichtraad van GroenLinks, maar vrijdag ben ik van de partij in Assen of Leiden. Hopelijk komen er nog meer bijeenkomsten bij partijafdelingen: hoe drukker hoe liever deze week, zodat GroenLinks komende zondag op het congres weloverwogen tot een mooie kandidatenlijst kan komen.

Zie hier de hele lijst en een filmpje van de persconferentie. Ik ben de allerlaatste kandidaat in het filmpje. Maar wie weet, zullen de laatsten dit keer de eersten zijn ;)...