Aanbevelingen: het betere knip- en plakwerk

Met dank overgenomen van L.G.J. (Linda) Voortman i, gepubliceerd op woensdag 14 april 2010.

Ik had de komende dagen willen besteden aan het schrijven van weblogstukjes over onderwerpen waar ik inhoudelijk in thuis ben, maar heb er een hard hoofd in dat dat nog gaat gebeuren. Naar het er nu naar uitziet gaat het nl. zeker tot zaterdagochtend duren voordat ik weer achter een echte computer met internetaansluiting zit. Waarom kun je morgen en vrijdag en eventueel verder volgen op www.twitter.com/lindavoortman...

Maar dat betekent niet dat er helemaal niks te melden valt: de interne campagne is namelijk begonnen, ook op internet. Hieronder een aantal citaten van wat partijgenoten over me zeggen. Oftewel knip- en plakwerk. Ben ik normaal geen fan van, maar in het kader van de interne campagne wel handig om een en ander op een rijtje te zetten.

Zo dicht Arnoud Boer uit Den Haag me een onderscheidende combinatie van 'eigenheid, ervaring en energie' toe. Zie hier.

Vincent Kagie, oud-gemeenteraadslid in Leiden, vindt me een sociale kandidaat die 'met de poten in de modder' staat. Zie hier.

Michel Klijmij, docent en gemeenteraadslid in Gouda, roemt met name mijn ervaring als lokaal politica en dat ik volgens hem inhoudelijk en in het debat scherp ben. Zie hier.

En op twitter o.a.:

Bart Eigeman (www.twitter.com/barteigeman), wethouder in Den Bosch: "Mooi dat je op de lijst staat. Nog mooier als dat op een goeie plek is!"

Paul van Dam, werkgroep Europa (www.twitter.com/paulvandam): "Advies kandidatencommissie gelezen. Veel talent! @nielsvandenberg, @inekevangent en @lindavoortman verdienen een hoge(re) plek."

Jurjen van den Berg, woordvoerder AOb (www.twitter.com/jurjenvdb): "Ook @lindavoortman graag blok hoger gezien. Ook mensen te hoog."

Saranna Maureau, oud-stadsdeelvoorzitter Amsterdam (www.twitter.com/mareau): "GroenLinks-lijst met jou ook wel top!"

Gijs Jansen, oud-bestuurslid van GL Utrecht (www.twitter.com/gijsjansen): "Is trots op de lijst, met name op de Utrechtse kandidaten @arjanelfassed en @lindavoortman."

GL-voorlichter Anita de Horde (www.twitter.com/anitadehorde): kandidaat @lindavoortman ook super interessant. Als FNV bestuurder de drijvende kracht achter de campagne Schoon Genoeg." (Die campagne is overigens vooral heel veel team work, LV).

Saskia Bolten, wethouder in Delft (www.twitter.com/SaskiaBolten): "ik blijf bij Ineke van Gent, Rik Grashoff en LInda Voortman. Bewezen GroenLinks, vernieuwend en spraakmakend."

Harstikke mooi natuurlijk om zo breed (ongevraagd) vanuit de partij gesteund te worden. 18 april kon wel eens een heel bijzondere dag worden.