25071 NL - interpellatie
Interpellatie-Biesheuvel - Privatisering sociale zekerheid

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Deze interpellatie werd gehouden op 6 december 1996 en werd aangevraagd op 22 oktober 1996 door het Tweede Kamerlid Pieter Jan Biesheuvel (CDA). De interpellatie richtte zich tot de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Frank de Grave (VVD).

De interpellatie werd aangevraagd om het kabinet te verzoeken om niet verder te gaan met de privatisering van de Ziektewet. Werknemers met een gezondheidsrisico of problemen met de gezondheid zouden de dupe worden van deze privatisering.

Naar aanleiding van de interpellatie werd er een motie ingediend door de leden Biesheuvel, Paul Rosenmöller (GL), Leendert van Dijke (RPF) en Bas van der Vlies (SGP) met het verzoek aan de regering om alle gevolgen in beeld te brengen van de inwerkingtreding van de privatisering van de Ziektewet. De aanwezige leden van het CDA, de groep-Nijpels, het AOV, de CD, de RPF, de SGP, het GPV, GroenLinks, de SP en het lid Hendriks hebben voor deze motie gestemd en die van de overige fracties tegen, waardoor de motie is verworpen.

1.

Volledige titel

Interpellatie-Biesheuvel over Privatisering sociale zekerheid

2.

Moties

Bij dit dossier werd in de Tweede Kamer een motie ingediend.

3.

Documenten

(3 stuks)

2 24 oktober 1996, motie, nr. 1     KST17407
Motie inzake uitstel behandeling wetsvoorstel premiedifferentiatie en marktwerking WAO - Privatisering sociale zekerheid
publicatie: 31 oktober 1996
 
2 30 oktober 1996, brief, nr. 2     KST17690
Brief staatssecretaris over evaluatie Wulbz, medische keuringen en vangnet-ziektevolume voortkomend uit flexibele arbeidscontracten - Privatisering sociale zekerheid
publicatie: 12 november 1996
 

4.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

5.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met alle documenten in dit dossier en een overzicht van verwante dossiers.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de Parlementaire Monitor van PDC Informatie Architectuur.

6.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.