27637 NL - interpellatie
Interpellatie-Ross-Van Dorp inzake de tekorten in het onderwijs

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Deze interpellatie werd gehouden op 15 maart 2001 en werd aangevraagd door Tweede Kamerlid Clémence Ross-van Dorp i van de CDA op 13 maart 2001. De interpellatie richtte zich tot minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen Loek Hermans i.

De interpellatie werd gehouden naar aanleiding van stakingen in het onderwijs. Duizenden mensen in het onderwijs hadden gestaakt wegens "gedateerde leermiddelen, onveilige schoolgebouwen, verouderde computers, vieze toiletten en een veel te hoge werkdruk." Daarnaast verergerde het lerarentekort en daardoor ook de werkdruk voor het onderwijspersoneel.

Na de aanvraag van deze interpellatie werd er één motie ingediend door de Kamer. Deze is verworpen.

1.

Volledige titel

Interpellatie-Ross-Van Dorp inzake de tekorten in het onderwijs

2.

Moties

Bij dit dossier werd in de Tweede Kamer een motie ingediend.

3.

Documenten

2 15 maart 2001, motie, nr. 1     KST51901
Motie inzake verzoek aan regering voor 1 miljard aan extra onderwijsmiddelen in 2001 - Interpellatie inzake de tekorten in het onderwijs
publicatie: 21 maart 2001
 

4.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

5.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met alle documenten in dit dossier en een overzicht van verwante dossiers.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de Parlementaire Monitor van PDC Informatie Architectuur.

6.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.