05 juli 2010

Met dank overgenomen van E. (Esther) Ouwehand i, gepubliceerd op maandag 5 juli 2010.

Fijn, een wat koelere dag vandaag. Vooral voor de dieren.

Eyes on Animals maakte de afgelopen (hete) dagen een tripje naar Brabant, om te zien of het vervoer van levende dieren wel volgens de regels verliep. De uitkomst was weinig verrassend: natuurlijk niet. Ze troffen talloze oververhitte, zwaar hijgende varkens aan, op elkaar gepropt in transportwagens zonder water. In de wagens werden temperaturen gemeten van wel 40 graden Celsius, veel hoger dan is toegestaan.

Een 'incident', zegt de Voedsel- en Warenauthoriteit dan.

Oja? Hoe kunnen jullie dat weten, VWA, als jullie deze (en hoeveel andere?) transporten zelf helemaal niet in de smiezen hebben gehad? Wat een gotspe om over de bevindingen van een maatschappelijke organisatie te roepen dat het maar 'een incident' zou zijn, terwijl je zelf niet eens je neus hebt laten zien om deze wanstaltige diertransporten te controleren en in te grijpen.

Er moet zo snel mogelijk een verbod komen op diertransporten op dagen die volgens het KNMI erg warm gaan worden. En sowieso: kap nou met dat waanzinnige gesleep met dieren. Nederlandse varkens worden zelfs helemaal naar Rusland getransporteerd.

Nederland Exportland? Ik ben er niks trots op....

http://www.youtube.com/watch?v=GhXWCVzKdh4