29 juni 2010

Met dank overgenomen van E. (Esther) Ouwehand i, gepubliceerd op dinsdag 29 juni 2010.

Pfieuw, veel te doen zo vlak na de verkiezingen. Weblog en twitter schoten er wel een beetje bij in!

Ook veel leuke dingen hoor, dus geen zorgen. Zo heeft Natuurmonumenten me uitgroepen tot Groenste Politcus van het Jaar. Ze hadden het over 'volhardendheid' in de debatten over natuurbescherming en die werd -met een knipoogje- zelfs 'een beetje hardnekkig' genoemd.

Ja jongens, dat moet ook! De grootste bedreiging voor onze kwetsbare natuur wordt gevormd door de veehouderij, en iedereen weet: die heeft, tot op de dag van vandaag, een enorme lobbykracht tot diep in onze parlementaire democratie. Wil je daar tegenwicht aan geven, dan kom je er niet met af een toe een pleidooi voor de aanleg van de Ecologische Hoofdstructuur. Dat is wekelijks knokken tegen de structurele aantasting van de natuur door de ammoniakuitstoot van onze giga-veestapel, die op haar beurt als een vesting wordt verdedigd door CDA en VVD, die de PvdA en CU in hun kielzog meesleuren. Dan helpt een beetje hardnekkigheid wel ;-)

Verder uiteraard onze beëdiging als Kamerleden. Bijzonder moment om opnieuw een kiezersmandaat te krijgen om met z'n tweeën al onze energie in te zetten voor dieren, natuur en milieu! En zo direct een gesprek met Junichi Sato, een van de twee Greenpeace-actievoerders die de corrupte handel in walvisvlees blootlegde en meldde bij het Openbaar Ministerie, en vervolgens zelf werd aangeklaagd. In samenwerking met Greenpeace Nederland hebben we Junichi uitgenodigd om in het Nederlandse parlement zijn verhaal te doen .

Verslag volgt, tot gauw!