Presentatie Canon van de Ruimtelijke Ordening, Amsterdam

Amsterdam
© PDC
datum 30 juni 2010
plaats Amsterdam
locatie Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179 Toon locatie
aanwezigen J.C. (Tineke) Huizinga-Heringa i e.a.

De definitieve Canon van de Ruimtelijke Ordening (CanonRO.nl) wordt op 30 juni 2010 gepresenteerd door prof. Riek Bakker en minister Tineke Huizinga. De presentatie vindt plaats in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam en is vrij toegankelijk.

De CanonRO.nl is een lijst met de markantste iconen van de ruimtelijke ordening in Nederland. Van 1 februari tot 1 mei kon iedereen in Nederland stemmen op zijn of haar favoriete icoon op het gebied van ruimtelijke ordening. Het Pieterpad (wandel- en fietspadennetwerk) kreeg de meeste stemmen van het publiek, gevolgd door de Nieuwe Hollandse Waterlinie en op de derde plaats Stationsontwikkeling Den Bosch.

De vakjury, onder voorzitterschap van prof. Riek Bakker, heeft zich vervolgens gebogen over een definitieve lijst. Op 30 juni zal zij samen met Minister Huizinga het eindresultaat presenteren: de Canon van de Ruimtelijke Ordening. Daarna is er een inhoudelijk debat, waarbij de vraag centraal staat welke lessen de CanonRO.nl voor de toekomst van de ruimtelijke ordening oplevert.

Waar: Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam

Wanneer: Woensdag 30 juni 2010, 17.00 uur - 18.30 uur

Kosten: geen

Meer informatie: www.canonro.nl

Aanmelden:

Wilt u de presentatie van de CanonRO.nl bijwonen? Meld u dan aan door een email te sturen naar Marjolein Stamsnijder stamsnijder@nirov.nl.

Zie ook:

Dossiers


1.

Meer over...