Geert Wilders en Bavaria jurk in RNW Weekjournaal 24

Met dank overgenomen van /RNW (RNW), gepubliceerd op zaterdag 19 juni 2010.

Al na een week aftasten is het informateur Uri Rosenthal duidelijk dat er geen mogelijkheid is om en kabinet te formeren met PVV, VVD en CDA.

Die opdracht kreeg hij als eerste van alle fracties, omdat VVD en PVV de grote winnaars zijn van de tweede kamerverkiezingen vorige week. Nu moet hij weer van voren af aan beginnen.

Noodweer in Frankrijk houdt enorm huis in het district Var, in de Provence. 25 mensen komen om, honderden Nederlandse toeristen raken hun caravan, camper of tent kwijt. De ANWB probeert ze goed en zo kwaad als het gaat op te vangen.

Geweld tegen homo's

Marokkaanse jongens in de wijk Leidsche Rijn terroriseren een homo-stel de wijk uit. Na een par jaar getreiterd te zijn zetten de mannen hun huis te koop. Ook in Amsterdam neemt het geweld tegen homo's toe, vooral van jonge pubers van Marokkaanse afkomst. PvdA-kamerlid Marcouch pleit voor heropvoeding van die jongens.

Onschuldig ogende oranje jurkjes zijn na een week WK Voetbal onderwerp van een kleine diplomatieke rel. Twee dames die de jurkjes dragen tijdens de wedstrijd Nederland-Denemarken worden gearresteerd en moeten voor de rechter verschijnen. Reden: de jurkjes zijn van Bavaria en het Amerikaanse biermerk Budweiser, hoofdsponsor van het WK, wil geen concurrentie van de brouwer uit Lieshout.


Met dank overgenomen van /RNW (RNW).
banner Station Europa