Tijdelijke EP-commissie Beleidsuitdagingen en begrotingsmiddelen (opgeheven) (SURE)

Deze tijdelijke commissie i van het Europees Parlement i had voorstellen voor het meerjarig financieel kader na 2013 voorbereid. Samenhangend met het stellen van de financiële kaders voor de Europese Unie i wilde het EP duidelijk aangeven waar de EU zich op zou moeten richten na 2013. De begrotingen van de EU na 2013 moesten daar goed op afgestemd worden.

Het Europees Parlement besloot op 16 juni 2010 deze commissie in te stellen, te beginnen op 1 juli 2010. De commissie presenteerde in juli 2011 voorstellen voor het meerjarig financieel kader. Deze tijdelijke commissie is daarna opgeheven.

De werkzaamheden van de commissie waren:

  • de politieke prioriteiten voor het Europees Parlement na 2013 vaststellen,
  • voorstellen doen voor het opzetten van een structuur voor het meerjarig financieel kader gekoppeld aan de vast te stellen beleidsprioriteiten,
  • een raming maken van de benodigde middelen om alle doelen van de EU te kunnen realiseren en het beleid uit te kunnen voeren,
  • voorstellen doen voor het hervormen van het financiële systeem van de EU-begroting, rekening houdend met de herziening van de uitgaven in het meerjarig financieel kader.

Daarnaast heeft de commissie rekening gehouden met het werk van de tijdelijke EP-commissie financiële en economische crisis.