SP stemmers bedankt!

Met dank overgenomen van E.G.M. (Emile) Roemer i, gepubliceerd op donderdag 10 juni 2010, column.

Allereerst wil ik nogmaals iedereen bedanken, die zijn of haar vertrouwen in de SP heeft uitgesproken. Het was een verlies met een gouden randje. Na het enorme succes van vier jaar terug, hebben we niet het vertrouwen van die kiezers kunnen vasthouden. We hebben zelfs op acht gestaan. In de laatste drie weken hebben we ons zetelaantal alsnog verdubbeld. Dat is een geweldige prestatie. De komende vier jaar gaat de nieuwe 15-koppige fractie hard aan de slag met jullie stem en steun.

Vanmiddag ben ik naar de Koningin geweest om mijn advies uit te brengen voor de komende coalitie-onderhandelingen. Wat mij betreft is het woord eerst aan de winnaars van deze verkiezing, de VVD en de PVV. Het formeren van een stabiel kabinet wordt niet eenvoudig. We moeten daarom nu kijken hoe de verhoudingen liggen en dat snel in een openbaar debat bespreken welke regering kan rekenen op het meeste draagvlak in beide Kamers en in het land. Je kunt mijn advies aan de koningin hier lezen.

Veel van de lezers van deze nieuwsbrief hebben op één of andere manier meegeholpen aan de campagne. Ik dank jullie daar voor. Zonder de inzet van alle SP-ers in het land, hadden we niet op het laatste moment het tij kunnen keren en de weg terug naar boven kunnen vinden. Maar, dit is pas het begin. Voor de SP is elke dag even belangrijk als de ander. Ik hoop daarom de komende vier jaar ook op jullie steun te kunnen rekenen, zodat we samen het vertrouwen van de kiezers kunnen terugwinnen, en verder uitbouwen.