Drs. I.S.H. (Ingrid) de Caluwé

foto Drs. I.S.H. (Ingrid) de Caluwé
bron: Tweede Kamer
Met dank overgenomen van Parlement.com.

VVD-politica die al op jonge leeftijd politieke belangstelling kreeg en in 2011 Tweede Kamerlid werd. Eerder was zij actief als voorzitter van de VVD-commissie voor cultuur en media. Zij was manager crisiscommunicatie en public affairs bij Burson Marsteller en werkte daarvoor bij het COT van prof. Uri Rosenthal i. Als Tweede Kamerlid woordvoerster buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking, maar zij hield zich ook bezig met dossiers als rijksdienst, persoonsgegevens, ICT en renovatie Binnenhof. Maakte diverse keren deel uit van waarnemingsmissies bij verkiezingen.

VVD
in de periode 2011-2017: lid Tweede Kamer

1.

Voornamen (roepnaam)

Ingrid Saskia Helena (Ingrid)

2.

Personalia

geboorteplaats en -datum
Luxemburg, 27 mei 1967

3.

Partij/stroming

partij(en)
VVD (Volkspartij voor Vrijheid en Democratie), vanaf 2002

4.

Hoofdfuncties/beroepen (3/5)

  • manager Public Affairs en Crisiscommunicatie, "Burson-Marsteller" (communicatieadviseurs) te 's-Gravenhage, van 2005 tot 1 juni 2011
  • lid Tweede Kamer der Staten-Generaal, van 1 juni 2011 tot 23 maart 2017
  • manager public affairs, Tata Steel in Europe, vanaf september 2017

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

5.

Partijpolitieke functies

In de uitgebreide versie is een overzicht van partijpolitieke functies opgenomen.

6.

Nevenfuncties

huidige
  • lid klankbordgroep Vebego, vanaf mei 2013

vorige
  • lid Raadgevende Interparlementaire Beneluxraad

afgeleide functies, presidia etc.
  • ondervoorzitter algemene commissie voor Wonen en Rijksdienst (Tweede Kamer der Staten-Generaal), van 1 oktober 2014 tot 7 maart 2015
  • ondervoorzitter vaste commissie voor Economische Zaken (Tweede Kamer der Staten-Generaal), van 15 april 2015 tot 23 maart 2017

7.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

8.

Activiteiten

als parlementariër
  • Bracht in 2014 een initiatiefnota uit over simpeler en doeltreffender investeringen voor ontwikking(ssamenwerking). Beoogd wordt de private sector in ontwikkelingslanden te versterken en meer nadruk te leggen op de verdiencapaciteit van het Nederlandse bedrijfsleven. (33.916)

9.

Wetenswaardigheden

algemeen
  • Was in 2009 kandidaat voor het Europees Parlement

uit de privésfeer
  • Woonde tot haar 19e in Luxemburg
 

10.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.