Stem Fatma Koser Kaya (Nr 5)

Met dank overgenomen van F. (Fatma) Koşer Kaya i, gepubliceerd op woensdag 9 juni 2010, column.

De afgelopen 3 jaar heb ik mij ingezet voor een ander Nederland. Met plezier en passie heb ik gewerkt aan het sociale gezicht van D66. Ik wil dat werk graag afmaken. Samen met u wil ik gaan voor een rechtvaardiger Nederland.

Arbeidsmarkt 

Veel jongeren, allochtonen, vrouwen en ouderen staan aan de kant. Zij hebben geen gelijke positie op de arbeidsmarkt. Daarom moet de arbeidsmarkt van de vorige eeuw drastisch worden hervormd. Ik zet mij in voor een modernisering van de arbeidsmarkt en voor gelijke rechten van alle werknemers. Ook de combinatie van werk en zorg heeft mijn aandacht. Er moet goede en betrouwbare kinderopvang komen en de ‘brede school’ wordt de norm.

Alleenstaanden

Het aantal alleenstaanden groeit. Maar Balkenende IV heeft hen in de kou laten staan. Alleenstaanden worden structureel achtergesteld. Zij moeten meer belasting betalen en krijgen minder toeslagen. Ik pleit voor leefvormneutraal beleid. Het is niet aan de staat hoe mensen hun leven willen inrichten. Iedereen moet dat zelf kunnen bepalen. De overheid mag geen keuze maken over liefde.

Netwerkbijeenkomsten

Buiten de Tweede Kamer ben ik ook actief geweest. Ik heb netwerkbijeenkomsten georganiseerd voor (allochtone) jongeren zonder natuurlijk netwerk. Door hen te leren netwerken kunnen zij de kloof met de arbeidsmarkt overbruggen. Jongeren willen het heft in eigen handen nemen en niet op de overheid wachten. Ik wil het beste uit mensen halen en mij focussen op hun toekomst.

Ik wil mijn werk als volksvertegenwoordiger graag voortzetten. Stem daarom nummer 5 van D66. Stem Fatma Koser Kaya!