Liesbeth reikt ‘Groen lintje’ uit aan Ton Velders

Met dank overgenomen van L. (Liesbeth) van Tongeren i, gepubliceerd op vrijdag 4 juni 2010.

Met veel belangstelling werd er vrijdagmiddag naast De Groene Engel in het Osse centrum gewacht op Femke Halsema. De lijsttrekker van GroenLinks schitterde echter door afwezigheid. Haar plek werd ingenomen door Liesbeth van Tongeren, nummer zes op de lijst.

Van Tongeren sprak de tientallen aanwezig toe en hoopte de enkele zwevende kiezer te overtuigen. “GroenLinks is een partij met een positief toekomstbeeld. Daar waar sommige andere partijen Nederland alleen willen beschermen tegen mogelijke angsten, willen wij ergens naar toe werken.”

Vrijwilliger

De vrijdagmiddag was ook een bijzondere middag voor Ton Velders. De vrijwilliger van Stichting Landschapsbeheer in Oss kreeg van GroenLinks een ‘groen lintje’ uitgereikt. Dit vanwege zijn inzet voor het groen in Oss. Van Tongeren: “Ton is een vrijwilliger waar geen klusje te klein voor is.” Velders zelf was verrast en werd overladen met handen en kussen. “Ik had wel een klein vermoeden toen ik hier stond. Maar eigenlijk dacht ik dat het lintje naar ons hele team ging.”