21 Dagen Debat Live met verschillende politici, Leerdam

Plein voor gemeentehuis met glazen kubussen in Leerdam
M.Minderhoud van Wikipedia

Op maandag 7 juni vindt in de Stadsschouwburg in Amsterdam het 21 Dagen Debat Live plaats, waaraan verschillende politici deelnemen.

Dit live debat is de afsluiting van een project dat De Publieke Zaak, Favela Fabric en BKB hebben ondernomen om burgers meer te betrekken bij het maatschappelijke en politieke debat. Op de website 21dagendebat.nl kunnen kiezers in de 21 dagen voor de verkiezingen een vraag aan een panel van zes à acht politici stellen. De bezoekers geven zelf aan, door stemming, welke vraag zij het belangrijkst vinden. De populairste vraag wordt elke dag, binnen 24 uur, beantwoord.

Op de slotdag van het project, 7 juni, zullen de belangrijkste vragen van het online-platform behandeld worden tijdens hét 21 Dagen Debat. Politici zullen met elkaar speeddebaten over de zes populairste vragen van de site. Daarna zullen de bezoekers in een townhalldebat met experts en elkaar debatteren over samenleven en integratie, duurzaamheid en de economie. De avond wordt afgesloten met een analyse van al het besprokene door Arnold Heertje en Bas Jacobs.

Programma

19.30 uur Zaal open

20.00 uur Aanvang: inleiding moderator

20.05 uur Speeddebate ronde 1: economie

20.25 uur Inleiding Townhall: John Leerdam i

20.25 uur Ronde Townhall 1: Economie

20.50 uur Pauze

21.10 uur Speeddebate ronde 2

21.30 uur Ronde Townhall 2: Duurzaamheid

21.50 uur Column Jan Kuitenbrouwer en pauze

22.10 Ronde Townhall 3: Samenleven

22.30 Analyse: Arnold Heertje

23.00 22Tracks

Speeddebate en andere sprekers: Martijn van Dam i, Boris van der Ham i, Renske Leijten i, Liesbeth van Tongeren i/Tofik Dibi i, Eddy van Hijum i, Hero Brinkman i en Paul de Krom i. Onder leiding van: Martijn de Greve.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...