De weg omhoog

Met dank overgenomen van E.G.M. (Emile) Roemer i, gepubliceerd op dinsdag 1 juni 2010, column.

Eerst kropen we omhoog in de peiling, nu komt de vaart er in. We scoren vandaag 13 zetels bij NIPO/Volkskrant. De weg gaat nu omhoog - maar ik ben ongeduldig. Nu ik niet langer de ‘Grote Onbekende’ ben, gaan mensen de SP weer als serieuze keuze meewegen. Het komt er nu op aan dat ik alle komende keren dat ik de kans krijg, goed uitleg waarom een stem op de SP per saldo het slimste is.

Vanavond om kwart over tien ben ik te gast bij NOVA Politiek. En woensdag wordt een echte topdag. Woensdagavond zit ik bij De Wereld Draait Door. Eerder die dag doe ik mee aan een chatdebat op Hyves en ben ik bij Stand.nl op Radio 1. Ook ben ik uitgenodigd bij de Coen & Sandershow op 3FM. Dan heb ik ook nog een blind date bij Netwerk, ik ga bij MTV langs en zit in Hart van Nederland. Je zult het onmogelijk allemaal kunnen volgen - er moet ook nog gewerkt worden. Maar gelukkig kun je veel kijken op het moment dat het jou uitkomt. Op www.sp.nl kies je gemakkelijk uit wat je wilt zien en horen.

Tot het aanbod hoort ook ons verkiezingsjournaal, met heel leuke momenten uit deze campagne. Geen enkele partij doet ons dat na. Wat ook geen enkele partij nadoet is de enorme hoeveelheid werk die onze medewerkers nu dag na dag verzetten. Ik neem mijn hoed af voor iedereen die nu vooraan staat om onze partij onder de aandacht te brengen. Uit het hele land krijg ik berichten hoe de stemming in ons voordeel omgeslagen is. Dat geeft me veel inspiratie.

Naast radio en tv is er ook veel nieuwe media-aanbod. Gisteren was ik bij de presentatie van een hartstikke leuke linkse game tegen de rechtse regeerdreiging. Ben benieuwd hoe snel jij rechts onderuit haalt! En ROOD, onze jongerenclub, heeft een prachtige videoclip gemaakt tegen de afschaffing van de studiefinanciering.

Dat is ook hard nodig. Mark Rutte - rechtser dan ooit - heeft aanzoeken van zowat iedereen binnen. Maar niet van mij. Ik zeg juist: wie de VVD van Rutte een sociale en economische ramp voor het land vindt, doet er nu echt wijs aan SP te stemmen. Wij helpen een rechtse regering gegarandeerd niet aan een meerderheid. Ik weet zeker dat veel kiezers balen van dat buigen van andere partijen naar rechts. Bij ons kunnen ze allemaal terecht!

Emile Roemer