Jaarcongres VVD-Bestuurdersvereniging 5 en 6 november, Lunteren

Lunteren, Kerk

U kunt zich niet meer via internet aanmelden. Wilt u nog deelnemen aan het jaarcongres? Neemt u dan contact op met het partijbureau op 070-3613050 of via bestuurders@vvd.nl.

Jaarcongres VVD-Bestuurdersvereniging

Komt allen naar het jaarcongres van de VVD-Bestuurdersvereniging en maak kennis met de nieuwe bewindspersonen van de VVD.

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 november a.s. vindt het Jaarcongres van de VVD-Bestuurdersvereniging plaats in congreshotel De Werelt te Lunteren.

Het kabinet Rutte/Verhagen,met parlementaire steun van de PVV, is een feit. Met trots heeft de VVD het regeerakkoord met het CDA en het gedoogakkoord dat mede is ondertekend door de PVV in de afgelopen weken gepresenteerd. De inhoud van de akkoorden heeft ook gevolgen voor uw dagelijkse werk. Als vertegenwoordiger van onze politieke partij zal u hierop worden aangesproken. Tijdens de jaarvergadering in Lunteren kunt u hierover van gedachten wisselen met elkaar en wordt u voorgesteld aan de kersverse bewindspersonen van de VVD.

Hieronder vindt u het programma.

Programma

Onder voorbehoud van wijzigingen

 

Vrijdag 5 november 2010

14.30 uur

Bijeenkomsten deelgezelschappen

  • P J Oudgezelschap
  • Wethoudersplatform
  • Ir Lelykring
  • Raadsleden
  • Fractievoorzitterplatform
  • Fractievoorzitter Staten
  • Gedeputeerdenoverleg

17.00 uur

Borrel

18.30 uur

Diner

20.15 uur

Opening

Door Marianne Kallen-Morren, voorzitter VVD-Bestuurdersvereniging

20.30 uur

Interactieve talkshow met de VVD Commissarissen van de Koningin verzorgt door vice-voorzitter Arno Brok.

Met Johan Remkes (provincie Nood-Holland), Jan Franssen (provincie Zuid Holland) en Clemens Cornielje (provincie Gelderland).

John Jorritsma (provincie Friesland) is helaas verhinderd.

21.15 uur

Voorstellen nieuwe fractievoorzitter Stef Blok

22.00 uur

Afsluiting en borrel

Zaterdag 6 november

08.00 uur

Ontbijt

09.30 uur

Algemene Ledenvergadering

10.30 uur

Ontvangst

Met koffie en thee

11.00 uur

Welkom door Ivo Opstelten

11.10 uur

Opening door Arno Brok, voorzitter VVD-Bestuurdersvereniging

11.15 uur

Workshopronde

Zie onderstaand overzicht workshops

Meet & Greet met de Bewindspersonen

De Bewindspersonen zullen herkenbaar aanwezig zijn, waarbij er mogelijkheid is voor een informeel gesprek over het regeerakkoord.

13.00 uur

Plenaire afsluiting door Arno Brok en Mark Rutte

13.15 uur

Lunch

Inclusief: innovatiemarkt

Deelnemers kunnen zich inschrijven voor één van onderstaande workshops:

  • Debatteren

    Door Nico Schraag

  • Onderhandelen (vol, u kunt zich hier niet meer voor aanmelden)

    In de Workshop Onderhandelen oefenen we met de kern van het onderhandelen. Weet je wat je eigen doelen zijn, en weet je wat de doelen van de andere partij zijn. Door die doelen goed in beeld te hebben, en vooral ook de achterliggende waarden kan er uitruil plaatsvinden. Daar gaan we intensief mee oefenen in deze workshop. De workshop staat onder leiding van Reinout Woittiez, een senior trainer van de Haya van Somerenstichting.

  • Relatie provincies met gemeenten en met waterschappen

    Door Jan Geluk (voorzitter ir Lelykring), Floor Vermeulen (Statenoverleg) en Laura Werger (Fractievoorzittersplatform)

  • Taken van de provincie

    Door Harry Dijksma (oud-gedeputeerde Flevoland) en Yolanthe Sinnige (programmaleider Interprovinciaal Overleg). Deze tijd vraagt om een openbaar bestuur dat slagvaardig, democratisch en efficiënt is. Welke verantwoordelijkheid willen de provincies nemen voor de oplossing van de financiële en economische problemen waarvoor Nederland momenteel staat? Hoe kunnen zij eraan bijdragen dat het ambitie- en prestatieniveau van de overheid omhoog gaat, waar het gaat om het regionale middenbestuur? Deze vragen komen aan de orde in de workshop ‘Taken van de provincie’. Na een korte inleiding over de plaats van de provincie in het openbaar bestuur tussen gemeenten, het rijk, Europa en de verschillende andere bestuursvormen en samenwerkingsverbanden, wordt dieper ingegaan op de ontwikkelingen die de provincies doormaken op het gebied van hun kerntaken. Het rapport van de commissie Lodders van begin 2008 benoemt de kerntaken van de provincies en bevestigt een tendens die in verschillende provincies al was ingezet. In de workshop is verder aandacht voor het bestuursakkoord van de provincies met het rijk, de visie Profiel provincies (www.profielprovincies.nl), en de mogelijkheden van het regeerakkoord voor de provincies.

  • Welzijn nieuwe stijl

    Door Arthur Kocken en Ineke Alsem

    Het ministerie van VWS is het programma Welzijn Nieuwe Stijl gestart. Dat programma wil de kwaliteit van het welzijnswerk vergroten en de relatie tussen gemeenten en het welzijnswerk verbeteren. Voor gemeenten is het, zeker in tijden van bezuinigingen, belangrijk dat zij bepalen wat zij van het welzijnswerk verwachten en hoe zij met het welzijnswerk willen omgaan. Juist de VVD zal daarbij een inbreng moeten leveren. Niet alleen omdat we in veel gemeenten de grootste partij zijn geworden. Binnen de VVD leven immers uitgesproken opvattingen over het welzijnswerk. Tegelijkertijd is de VVD de enige partij die in het verkiezingsprogramma voor de Tweede-Kamerverkiezingen iets zegt over welzijn! In de laatste Provincie & Gemeente is opgeroepen om onderwerpen en stellingnamen in te sturen. De workshop borduurt daarop voort. Resultaat moet zijn een aantal praktische handvatten voor de lokale discussie. Kortom, een vervolg op de notitie 'Welzijn op de liberale agenda' (2006). De workshop wordt georganiseerd door de werkgroep Welzijn.


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een rechtse liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 14 augustus 2023 Dilan Yesilgöz-Zegerius i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 24 zetels, een verlies van 10 zetels ten opzichte van 2021. De VVD werd daarmee voor het eerst in dertien jaar niet de grootste partij in de Tweede Kamer. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel tien zetels. Er zitten vijf Nederlandse leden namens de VVD in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...