Niet te peilen

Met dank overgenomen van C.G. (Kees) van der Staaij i, gepubliceerd op maandag 31 mei 2010.

Vrijdag was het onze Zeeland-dag! In een zonnig Vlissingen zijn we uitgebreid geïnformeerd over de ziekenhuiszorg in Walchern en verder in Zeeland. Een belangrijk thema in de regio. Als SGP hebben we ons sterk voor gemaakt voor goede ziekenhuiszorg, ook in minder dichtbevolkte gebieden zoals in Zeeland. Een opvallend punt in de gesprekken vond ik dat het voor de ambulancemeldkamer niet toegestaan is om via de mobiele telefoon te peilen waar iemand is die bijvoorbeeld op het strand niet goed geworden is. Technisch kan dit wel, en het kan van levensbelang zijn om iemand snel te kunnen traceren. Ik heb dan ook beloofd dat ik me er sterk voor ga maken om die regels aan te passen.

’s Middags heb ik voor omroep Zeeland vragen van luisteraars beantwoord. Veel vragen over de ontpoldering natuurlijk, die hier veel stof heeft doen opwaaien. Als SGP zijn we altijd verklaard voorstander van behoud van goede landbouwgrond en tegenstander van gedwongen ontpoldering voor natuurdoelen.

In Goes hadden we ’s avonds een levendige verkiezingsbijeenkomst. Leuk dat er ook veel jongeren waren!

Zaterdag naar de Tweede Kamer. Niet voor een debat, maar voor onze open dag. Mooie mogelijkheid om niet alleen over de politiek te spreken, maar ook iets te laten zien van het werk in de Kamer. Vooral een gezellig familiegebeuren ook, met 150 kamerzetels gevuld met SGP-sympathisanten.

’s Avonds een debat voor de Kom-ook-groep in Houten. Een boeiende avond over thema’s als bescherming van het leven, kernenergie en wat al niet meer. Ook CDA, ChristenUnie, VVD en de nieuwe partij van Yvette Lont waren van de partij.

En toen was het zondag. Ik voer graag campagne, maar het is een grote zegen om een politiek-vrije dag in de week te hebben. Reden te meer om zuinig te zijn op deze dag, een kostbaar geschenk van onze Schepper! Dat relativeert ook weer al ons politieke bezig-zijn en geeft nieuwe energie. En die energie kan ik deze drukke campagneweek weer heel goed gebruiken.