Sportdebat met Hans Spekman, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen

In Den Haag gaan politici op dinsdag 25 mei in debat over sport in de volgende kabinetsperiode. Het debat is een initiatief van de KNVB en NOC*NSF en is bedoeld als platform voor discussie en het onderhouden dan wel verstevigen van contacten tussen vertegenwoordigers uit de sportwereld, 'politiek Den Haag', de parlementaire pers en de sportpers. Tweede Kamerlid Hans Spekman neemt hieraan deel namens de PvdA.

Aan de hand van stellingen wordt in drie blokken gedebatteerd door politici onder leiding van Tom van 't Hek. De afsluiting van het debat wordt verzorgd door Ruud Bruijnis, directeur amateurvoetbal KNVB. Aansluitend (vanaf 18.30 uur) vindt een borrel plaats.

Behalve Hans Spekman, zijn ook Helma Neppérus (VVD), Renske Leijten (SP), Kees Verhoeven (D66), Jonathan van der Geer (CU), Hanke Bruins Slot (CDA), Paul Smeulders (GL), André Bolhuis (a.s. voorzitter NOC*NSF), Ruud Bruijnis (directeur amateurvoetbal), John Bos (bestuurslid Atletiekunie), Jan Rijpstra (voorzitter KVLO) en PM Topsporter uit Team 2028 aanwezig.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...