Sportdebat met Hans Spekman, Den Haag - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Zondag 8 december 2019
kalender
Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen

In Den Haag gaan politici op dinsdag 25 mei in debat over sport in de volgende kabinetsperiode. Het debat is een initiatief van de KNVB en NOC*NSF en is bedoeld als platform voor discussie en het onderhouden dan wel verstevigen van contacten tussen vertegenwoordigers uit de sportwereld, 'politiek Den Haag', de parlementaire pers en de sportpers. Tweede Kamerlid Hans Spekman neemt hieraan deel namens de PvdA.

Aan de hand van stellingen wordt in drie blokken gedebatteerd door politici onder leiding van Tom van 't Hek. De afsluiting van het debat wordt verzorgd door Ruud Bruijnis, directeur amateurvoetbal KNVB. Aansluitend (vanaf 18.30 uur) vindt een borrel plaats.

Behalve Hans Spekman, zijn ook Helma Neppťrus (VVD), Renske Leijten (SP), Kees Verhoeven (D66), Jonathan van der Geer (CU), Hanke Bruins Slot (CDA), Paul Smeulders (GL), Andrť Bolhuis (a.s. voorzitter NOC*NSF), Ruud Bruijnis (directeur amateurvoetbal), John Bos (bestuurslid Atletiekunie), Jan Rijpstra (voorzitter KVLO) en PM Topsporter uit Team 2028 aanwezig.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. Politiek leider is sinds 9 december 2016 Lodewijk Asscher†i, die Diederik Samsom†i bij de verkiezing van lijsttrekker versloeg. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij†i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond†i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie†i (CDU).

De PvdA heeft bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017†i een verlies geleden van 29 zetels en ging terug van 38 naar 9 zetels. De partij heeft acht zetels in de Eerste Kamer†i.

2.

Meer over...