Verkiezingsdebat 'Kiezen voor zorg' met Eelke van der Veen, Zeist

Kapel in Zeist
Wikipedia/Michiel1972
datum 28 mei 2010 19:30
plaats Zeist, Driebergen
locatie Antropia, Hoofdstraat 8 Toon locatie
aanwezigen F. (Cisca) Joldersma i, H. (Halbe) Zijlstra i, E. (Eeke) van der Veen i, J.C.M. (Jolande) Sap i, H.P.J. (Henk) van Gerven i, M. (Michiel) Verkoulen e.a.

Het intitiatief 'Zorg geen markt' organiseert een debat in het kader van de verkiezingen, waar Eelke van der Veen aan meedoet. Het debat wordt onder meer ondersteund door Abvakabo FNV en vindt plaats op vrijdagavond 28 mei.

Welke kant moet het op met de zorg? Met de verkiezingen in aantocht lijkt het vooral te gaan over hoe er bezuinigd moet worden. De keuzes die daarbij gemaakt worden zullen bepalen hoe onze zorg er uit gaat zien. Is marktwerking hét middel tegen verspilling? Moeten we schrappen in het pakket? Dragen de sterkte schouders de zwaarste lasten? Wie moet het voor het zeggen hebben in de zorg? Over deze vragen en uw vragen gaat het grote zorgdebat georganiseerd door Abva Kabo FNV, CNV publieke zaak, FNV Vrouwenbond, het comité Zorg Geen Markt en GGZ Laat Zich Horen. Ook ouderenbonden (PCOB), CG-Raad, huisartsen en anderen zullen een bijdrage leveren. Ook vertegenwoordigers van alle politieke partijen zijn uitgenodigd voor het debat.

Tijdens het debat zullen vragen uit de zaal en/of vooraf ingediende vragen van werkers in de gezondheidszorg als leidraad dienen. Deze vragen zullen in een aantal thema’s uitgewerkt worden.

Politici die deelnemen, zijn Eelke van der Veen (PvdA), Halbe Zijlstra (VVD), Henk van Gerven (SP), Michiel Verkoulen (D66), Jolande Sap (GL), Cisca Joldersma (CDA) en iemand van de lijst Verdonk.

Inloop 19.00 uur, na afloop is er een drankje. U kunt u aanmelden op de website van Zorg geen Markt.


1.

Meer over...